Doornroosje presenteert muzikaal kookboek: Can I Have Some Of Your Famous Hot Sauce?

Wat eten bands het liefst voordat ze het podium op gaan? Heeft wat ze eten effect op de show? Hoe moeilijk is het om tijdens een tournee gezond te eten. En wat kun je als poppodium doen om ervoor te zorgen dat bands zich backstage thuis voelen? Allemaal vragen die worden beantwoord in het nieuwe backstage kookboek van Doornroosje; ‘Can I Have Some Of YourFamous Hot Sauce’.

Dat je in Doornroosje als artiest culinair tot in de puntjes verwend wordt is voor tourende bands en DJ's geen geheim. In het nieuwste kookboek van Roosje's eigen 'Chef to the Stars' Nienke van Hunen staan naast haar overheerlijke recepten prachtige verhalen van genietende artiesten door journalist Tefke van Dijk. 'Can I Have Some Of YourFamous Hot Sauce?' is een muzikaal kookboek om van te smullen.

In de professionele keuken van Doornroosje wordt zoveel mogelijk tegemoet gekomen aan de wensen van een band of artiest. Hier worden de meest uiteenlopende gerechten gekookt, bereid met verse ingrediënten en met liefde geserveerd. Doornroosje vroeg de artiesten wat ze ervan vonden en liet ze hun favoriete Roosje-gerecht uitkiezen. De recepten van deze gerechten zijn opgenomen in het tweetalige kookboek samen met persoonlijke eetverhalen en leuke anekdotes van het leven on the road en culinaire ervaringen op tour.

Het resultaat mag er wezen, een vuistdik kookboek met prachtige foto’s, verhalen en heerlijke recepten die zelfs voor de minst doorgewinterde huiskok prima te bereiden zijn. De titel? Dat is een inmiddels gevleugelde vraag van Tom Araya, zanger van Slayer, die ook wat van die heerlijke huisgemaakte sambal mee wilde nemen voor de rest van zijn tour.

Het boek kopen

Het kookboek kan vanaf 6 december besteld worden via de website van Doornroosje en wordt verzonden vanaf 21 december, precies op tijd voor onder de Kerstboom. Vanaf dan is het boek ook te koop bij boekhandel Dekker van de Vegt in Nijmegen en natuurlijk ook in Doornroosje zelf.

Dit vind je misschien ook leuk