De Waanzinnige Boomhut: een wervelwind van fantasie en energie

| Simone Straten

Zondagmiddag, de grote zaal van het mooie Lindenberg Theater is volledig uitverkocht. Hoewel ik de voorstelling zou bezoeken met een van mijn vijf neefjes of nichtje, bleek hun agenda ironisch genoeg voller dan die van hun tante. Dus dan maar op zondagmiddag zelf naar een kindervoorstelling. Eindconclusie? M’n neefjes en nichtje zullen wel balen dat ze het missen; dit is een topvoorstelling.

Misverstand

Zodra de lichten in de zaal gedimd worden, galmt een stem vanuit de speakers die vraagt of iedereen zijn mobiele telefoon uit wil zetten. Evenals zijn iPad, Gameboy, Wii U en ga zo maar door. Er klinkt direct gelach en herkenning vanuit de zaal. Wat volgt is de opkomst van de drie hoofdrolspelers. Andy en Terry denken dat ze komen repeteren in het Lindenberg Theater, terwijl Bob de technicus samen met de hele zaal klaar zit voor hun voorstelling. Paniek! Bob vindt dat de jongens niet moeten zeuren en aan de slag moeten. Maar dat is nog niet zo makkelijk, want waar haal je nou zo snel vliegende katten, marshmallows, zee-apen en een reuzengorilla vandaan? Het rest de jongens niets anders dan te improviseren uit hun boek ‘De Waanzinnige Boomhut van 13 verdiepingen’, samen met Bob, die met verve allerlei bijrollen uit het boek op zich neemt. Dit tot grote hilariteit van het publiek.

Wervelwind

De voorstelling laat ieders fantasie de vrije loop en laat zien dat je met weinig middelen en attributen de meest creatieve voorstelling kunt neerzetten die je je maar kunt wensen. De creativiteit en techniek in deze voorstelling is subliem, spel en regie zijn perfect op elkaar afgestemd en de voorstelling verveelt geen minuut. Van denkbeeldige zee-apen tot een vliegende kat, niets is te gek en je denkt het na afloop echt allemaal te hebben gezien. Ook de interactie met het publiek is sterk, er vliegen immers zelden marshmallows door een theaterzaal…

Volwassenenhumor

Met name voor kinderen (van 5 jaar en ouder)  is de voorstelling echt een enorme aanrader. Maar als ouder, grootouder, oom of tante hoef je je ook echt niet te vervelen. Naast de bruisende energie op het podium en het aanstekelijke gelach van de kinderen in de zaal, zitten er ook een paar kleine doordenkertjes in die voor volwassenen leuk zijn. Zo kan Angelina Jolie niet komen meespelen in de voorstelling omdat ze verdrietig is dat ze niet meer met Brad Pitt. Klein grapje, maar zo onverwacht dat het leuk is.

Van boek naar het theater

De voorstelling ‘De Waanzinnige Boomhut van 13 verdiepingen’ is gebaseerd op een van de leukste en meest verkochte kinderboeken. Daar waar je vaak eerst een boek leest en daarna pas naar de film- of theatervertolking gaat, kan ik heel eerlijk gezegd niet wachten om dit boek van mijn neefjes te lenen en zelf te gaan lezen. Ik wil namelijk snel terug naar die waanzinnige boomhut vol avontuur!

Meneer Monster i.s.m. CDP Theatre Producers speelt de ‘De waanzinnige boomhut van 13 verdiepingen’ gelukkig voor jou nog een aantal keer in 2018. Voor tickets en meer informatie over deze en andere voorstellingen van Meester Monster, ga naar https://www.meneermonster.com/speellijst.

Foto's: Simone Straten

Dit vind je misschien ook leuk