De Lindenberg pakt uit

De feestdagen komen eraan en Nijmegen pakt uit! De cultuurpodia trakteren je op spectaculaire voorstellingen. Als je even rondneust door het programma van de Lindenberg kom je een hoop leuks tegen: een kindervoorstelling met een meereizend museum, het Pepernotencircus waarbij cursisten van de Lindenberg op de planken staan en een cabarettalent dat je de hele avond op het puntje van je stoel laat zitten. 

Sinterklaas en de Lindenberg-pietjes

In het weekend van 30 november en 1 december zijn er allerlei gratis sinterklaasactiviteiten in de Lindenberg. Kinderen kunnen Sinterklaas ontmoeten en met hem op de foto. Bovendien speelt een hele leuke voorstelling, waarbij de cursisten van de Lindenberg zelf op de planken staan!

Jeugdtheaterschool Lindenberg
Pepernotencircus: Wakker worden (4+)
30 nov & 1 dec | 12.00 & 14.00 uur

Het Pepernotencircus is de jaarlijkse sinterklaasvoorstelling met de pietjes van de Lindenberg: jonge cursisten van theater, dans en de Pop- en Rockschool staan naast professionele acteurs op het toneel. Samen presenteren ze een spannend sinterklaasavontuur vol muziek, circus- en danscapriolen.

In Wakker worden heeft Sinterklaas slaapproblemen. Hij maakt zich zoveel zorgen over het grote Sinterklaasfeest! Zijn alle pakjes er wel? Kloppen alle namen in zijn Grote Boek? Gelukkig zijn trouwe pieten Linkerhand en Rechterhand er om hem te helpen. Ze schakelen de hulp van Klaas Vaak in, om Sint eindelijk weer een nachtje welverdiend naar dromenland te laten gaan - maar heeft Klaas Vaak wel het beste met de Sint voor?

Volwassenenpret

Anne Neuteboom - Kijk haar gaan (reprise)
do 12 dec | 20:30 uur

In Kijk haar gaan kijkt Anne Neuteboom met veel zelfspot, maar vooral met keihard positivisme naar de privileges en luxeproblemen van haar generatie. Want ‘weet je nog vanmorgen, toen je wakker werd, dat het toen gewoon vrede was in Nederland? En dat je gewoon twintig minuten kon douchen onder vét heet water en nog steeds gewoon súpergoeie waterdruk had?’.

Anne Neuteboom wil je een keer live gezien hebben. Ze werd met Kijk haar gaan genomineerd voor de Neerlands Hoop 2019 en wordt door theatercritici gezien als een groot cabarettalent. “Fantastisch theater, waarbij je steeds weer verrast wordt en dus de hele avond op het puntje van je stoel blijft zitten,” schrijft de Theaterkrant. Het NRC Handelsblad kent haar vier sterren toe: "Neuteboom toont een rijk palet aan emoties. Een overtuigende voorstelling (…) grappig, kritisch en ontroerend."

Foto: R. Hellevoort.

Een fantasievolle voorstelling met mini-museum

Voor ouders met kinderen is De wereld & Ko de allereerste tip. Deze wervelende kindervoorstelling valt onder het nieuwe makers-programma van de Lindenberg: de regie is in handen van de jonge maar nu al geprezen regisseur Belle van Heerikhuizen. De theatertekst geschreven door Gideon Samson, die de Gouden Griffel 2019 won met het boek Zeb.

Belle van Heerikhuizen / STIP: De wereld & Ko (8+)
zo 24 nov |  15.00 uur

De Grote Ko-show staat op het punt te beginnen! De camera draait en er klinkt een daverend applaus wanneer Ko de studio - zijn slaapkamer - binnenloopt. Een wervelend rollenspel tussen vader en zoon volgt, vol grappige types en scherpe vragen. Ze springen uit een vliegtuig, bestellen drie baby's en beroven een bank. Want Ko wil nu eindelijk wel eens weten wat er écht met mama is gebeurd. Papa durft het niet te vertellen en Ko fantaseert zijn eigen werkelijkheid bij elkaar. Samen spelen ze wat er met mama is gebeurd of gebeurd zou kunnen zijn. Een verhaal over de liefde en het kwaad, dapperheid en domme pech. Een pleidooi voor fantasie, maar vooral voor de waarheid.

Waarom wil je dit niet missen?

In de voorstelling heeft Ko zijn eigen museum gebouwd voor als hij later beroemd is. Daarom reist met de voorstelling een klein museum mee! Kinderen mogen bedenken welk voorwerp later in hun museum te zien zal zijn, wanneer zij zelf beroemd zijn. Dit voorwerp mogen ze in het museum leggen of natekenen. Bovendien kunnen de kinderen na de voorstelling hun vragen stellen aan de acteurs in een nagesprek!

Dit vind je misschien ook leuk