Dé filmtips van juli

Op zoek naar een geweldige film? Hier zijn de must-see films van deze maand die je niet mag missen. Verzamel je vrienden, kies je favoriete snacks en dompel je onder in het nieuwste filmavontuur!

1. Kinds of Kindness (v.a. 04-07)

Locatie: LUX NijmegenVue Nijmegen &  Pathé Nijmegen
Samenvatting: Regisseur Yorgos Lanthimos (Poor Things) brengt deze zomer een nieuwe film uit. Een driedelige mythe over een man zonder keuze; een politieagent; en een vastbesloten vrouw. Met onder andere Emma Stone, Jesse Plemons en Willem Dafoe in de hoofdrol.

2. Hors-Saison (v.a. 11-07)

Locatie: LUX Nijmegen
Samenvatting: Betoverende nieuwe film van Stéphane Brizé (Un Autre Monde) over gemiste én nieuwe kansen. Mathieu (Guillaume Canet) en Alice (Alba Rohrwacher) werden vijftien jaar geleden verliefd, maar ze gingen ieder hun eigen weg. Bij toeval vinden ze elkaar terug.


3. The New Boy (v.a. 18-07)

Locatie: LUX Nijmegen
Samenvatting: Vurig en politiek verhaal over een afvallige non Eileen en een negenjarige Aboriginal-weesjongen. De net gearriveerde New Boy spreekt geen Engels en verzet zich tegen de gewoontes en regels van het klooster, maar hij lijkt wel te reageren op de religieuze gebruiken van Eileen.

4. Fremont (v.a. 25-07)

Locatie: LUX Nijmegen 
Samenvatting: Ingetogen, maar scherp verhaal over menselijke connectie in betoverend zwart-wit met veel warmte en droge humor. Een eigenzinnige romantische indie met Jeremy Allen White (The Bear, The Iron Claw) over een Afghaanse vluchteling die haar plek en geluk probeert te vinden.

 

5. Inside Out 2 (v.a. 17-07)

Locatie: LUX NijmegenVue Nijmegen & Pathé Nijmegen
Samenvatting: Disney en Pixar’s Inside Out 2 keert terug naar het brein van de inmiddels tiener geworden Riley, net op het moment dat het hoofdkantoor plotseling wordt gesloopt om ruimte te maken voor iets geheel onverwachts: nieuwe emoties! 

Dit vind je misschien ook leuk...