5x jongerentips in Nijmegen - 8 t/m 14 nov 2021

Check de 5 leukste events voor jongeren deze week! Of je nou houdt van housemuziek of van films, wilt leren theaterspelen of jeu de boulen, of lekker wilt borrelen en shoppen... Deze week heeft Nijmegen weer een hoop leuks te bieden.

1. Improviseren op het toneel

Wil je graag eens theaterspelen en vind je vooral improviseren leuk? Doe dan mee aan deze improvisatie-workshop! Ook zijn er andere eendaagse workshops in De Lindenberg deze zondag, zoals een workshop gitaaryoga (ja, je leest het goed), een dansworkshop barre fit of het Songwritercamp.

Zondag 14 november, 13:00-15:00: Workshop Fooling Theaterimprovisatie bij De Lindenberg (€29,-).
 

2.  Dompel je onder in film en wetenschap

Deze week staat Nijmegen helemaal in het teken van de wetenschap, vanwege wetenschapsfilmfestival InScience! Doe mee aan interactieve wetenschapsexperimenten, schrijf je in voor de InScience Pubquiz of bezoek natuurlijk één of meer bijzondere films in LUX. Voorkennis van wetenschap is niet nodig, InScience is voor iedereen!

10 t/m 14 november: InScience 2021
 

3. Housen bij Archipel

Hou je van house? Dan ligt voor jou in Doornroosje een intieme clubavond in het verschiet, met meeslepende house groove: stevig, sexy en euforisch. Vooralsnog geen nachtelijke escapade, maar vroeg pieken: 'The night is young'. Voor deze editie maakt Vitess zijn debuut in Nederland: één van de Power House new wave artiesten om nu te volgen!

Zaterdag 13 november, 18:00-00:00: Archipel in Doornroosje
 

4. Bezoekje aan de Boules Bites Bar

Denk je bij jeu de boules aan pensionado's in Frankrijk? Dan wordt het tijd dat je kennismaakt met de Boules Bites Bar: daar wordt jeu de boules gecombineerd met een drankje en blijkt het allesbehalve saai. Er geldt geen minimum of maximum aantal personen per baan, maar het advies is 8 tot 10 personen per baan. Trommel dus snel je vrienden op!

Boules Bites Bar: geopend van woensdag t/m zondag.
 


5. Shoppen bij de NYMA Makersmarkt

Op de NYMA makersmarkt op het Honigcomplex vliegen ambacht en design je om de oren, want allerlei creatieve makers uit de regio presenteren hier hun werk. Van keramiek tot fotografie, houtbewerking tot mode en accessoires, van interieur tot food. Kom struinen en shoppen, zie de makers aan het werk en strijk daarna neer op het gezellige binnenterras!

Zondag 14 november, 11:00-17:00: NYMA Makersmarkt
 

Meer tips nodig?

Check hier onze andere tips voor deze week.

Bedenk je eigen activiteit!

Ben jij tussen de 12 en 27 jaar oud? En heb jij altijd al een Mario Kart toernooi, een Spoken Word workshop, een muziekfestival, of een cursus vloggen willen organiseren? Of heb je een ander leuk, creatief idee wat je graag wil uitvoeren, voor én door jongeren? Dan is Young Vibes the place to be!

Young Vibes is een programma waarbij jongeren tussen de 12 en 27 jaar oud de kans krijgen om in 2021 een evenement of activiteit te organiseren met behulp van geld van de gemeente Nijmegen. Na anderhalf jaar vooral elkaar zien op afstand, wordt het hoog tijd dat we elkaar weer gaan ontmoeten.

Meld jouw idee nu vrijblijvend aan via de ideeënbox. Heb je al een heel plan uitgedacht? Vul dan het aanvraagformulier in.

Dit vind je misschien ook leuk: