Wat is er te doen in Nijmegen - 8 t/m 14 november 2021

Weet jij niet waar je moet beginnen met alles wat er te doen is in Nijmegen? Wees gerust, want wij hebben weer wat tips voor jou op een rijtje gezet!

1. Tentoonstelling 'De Lunchpauze' door Diederik Grootjans 

Bezoek tentoonstelling De Lunchpauze van Diederik Grootjans! De schilder heeft veertig bedrijven in Nijmegen bezocht en vervolgens per bedrijf twee schilderijen gemaakt van werkend Nijmegen. Unieke werkzaamheden worden benadrukt, maar ook het eenvoudige: de lunchpauze. Hoe zoiets normaals eigenlijk toch bijzonder kan zijn!

De tentoonstelling is te zien in POPOP t/m 14 november. Meer informatie over de tentoonstelling vind je via deze link

2. Radboud Reflects - Doodgewone Vrienden: Nadenken over vriendschap 

Denk tijdens deze Radboud Reflects avond na over vriendschap met filosoof en Denker des Vaderlands Paul van Tongeren, in het teken van zijn nieuwe boek: Doodgewone Vrienden. Hoe kan het dat we ons steeds vaker eenzaam voelen, ondanks al onze vrienden via sociale media? Wat is ‘echte’ vriendschap en zijn we vergeten wat het inhoudt? Geen één onderwerp is off limits tijdens deze avond!

Deze lezing vindt plaats op maandag 8 november om 20:00 uur in LUX Nijmegen. Tickets bestel je via deze link.

 

3. Voorstelling 'BEHIND THE iMASQ' 

Tijdens voorstelling BEHIND THE iMASQ van het Rotterdamse Xclusiv Company ga je je zeker niet vervelen. In de vorm van urban dans, muziek, spoken word en visuals laten de performers hun worsteling of ervaring met sociale druk en depressie zien. Laat je verwonderen door de manier waarop zware onderwerpen toch ter sprake worden gebracht in de vorm van kunst.

De voorstelling vindt plaats op woensdag 10 november om 20:00 uur in Stadsschouwburg Nijmegen. Tickets bestel je via deze link.

4. Muziek produceren met Ableton Live, 14 - 18 jaar 

De meeste muziek van nu wordt niet meer gespeeld door een band, maar 'gewoon' gemaakt op een computer of laptop. Maak jij elektronische muziek en wil je hier meer over leren? Meld je aan voor een cursus muziek produceren met Ableton Live, een programma waarmee je elektronische muziek kan maken!

De cursus wordt elke dinsdag gegeven vanaf 9 november in de Lindenberg en is gericht op jongeren tussen de 14 en 18 jaar. Meer informatie over de cursus vind je via deze link.

 

5. International Science Film Festival 'InScience' 

Van 10 t/m 14 november wordt dagelijks het International Science Film Festival gevierd. InSience is een van de grootste wetenschapsfilmfestivals in Europa en uniek in Nederland. Tijdens het fesitval ontmoeten internationale topwetenschappers, filmmakers en publiek elkaar om de nieuwste inzichten te delen die de wereld van morgen vormgeven. Dit jaar staat het gezonde leven centraal!

Het festival vindt dagelijks plaats van 10 t/m 14 november. Meer informatie over o.a. het themaprogramma en tickets vind je via deze link.

Meer tips nodig?

Check hier onze andere tips voor deze week.

Dit vind je misschien ook leuk...