5x jongerentips in Nijmegen - 4 t/m 10 okt 2021

Hier ontdek je de 5 leukste events voor jongeren deze week. Feestje, film, concert, of naar de kermis? Er is weer genoeg te doen in Nijmegen!

1. Met je vrienden naar de kermis

Kelfkensbos en de Waalkade worden omgetoverd tot een bruisende kermis, met attracties zoals de Breakdance en de Mega Booster. Beproef jij je geluk bij de schiettent, of stap je het Bewegend Paleis binnen? Een suikerspin hoort er sowieso bij!

Najaarskermis: zaterdag 2 t/m zondag 10 oktober, van 13.00 – 23.00 uur en in het weekend tot middernacht.
 

2. Dansen bij Boomshakalak Soundsystem

We hangen de rood, geel, groene vlag weer uit, want de Nijmeegse eindbazen van Boomshakalak Soundsystem keren terug! Met hun eigen opzwepende sound gaan ze de boel weer eens flink opstoken in De Achtertuin. Verwacht de beste dancehall, toasters, reggae, drum&bass, calypso en dub(step).... Let’s get together and feel allright!

Boomshakalak Soundsystem in De Achtertuin: zaterdag 9 oktober van 14:00 tot 23:00 (zorg dat je een geldig coronatoegangsbewijs hebt).
 

Geen fotobeschrijving beschikbaar.
 

3. Movie night bij Hubert

Creatieve hotspot Hubert voorziet je elke donderdag van mooie, gekke, boeiende en klassieke arthouse films. En dat voor maar €5,79! Check de Filmclub pagina om te zien welke film deze week draait. Na afloop kun je lekker naborrelen aan het kampvuur. Of kom op vrijdag langs voor Hubert BORROL: iedere vrijdag kun je hier je weekend inluiden met lekkerste muziek en met het dansen als extraatje.

Hubert Filmclub: iedere donderdagavond. Hubert BORROL: iedere vrijdagavond (zorg dat je een geldig coronatoegangsbewijs hebt).
 

4. Naar het theater: George & Eran worden veganisten

IJskappen smelten, dieren sterven uit bij de vleet en vreemde virussen springen over naar de mens. Kortom, de wereld staat weer eens in brand. Om moedeloos was te worden, ware het niet dat twee wereldverbeteraars weer eens in actie besloten te komen. In deze klimaatkomedie omarmen George & Eran hun verantwoordelijkheid. Als twee mannelijke Greta Thunbergs, offeren ze hun gewoontes, gemakken en geneugten op voor een betere wereld. 

George & Eran worden veganisten: donderdag 7 oktober om 20.30 uur bij LUX (zorg dat je een geldig coronatoegangsbewijs hebt).

Geroge en Eran worden veganisten | George&Eran - VO21/22 | Het Nationale  Theater


5. Concert: Blanks in Doornroosje

Denk aan muziek, enthousiasme, geluk en levenslust en je zult al snel aan Blanks denken. Hij bouwde in rap tempo een internationale fanbase op met zijn Youtube-kanaal ‘Music by Blanks’, dat tegenwoordig al 1,3 miljoen abonees heeft. Hij steekt bekende songs in een nieuw jasje en trok zo al de aandacht van Armin van Buuren, Ariana Grande en Post Malone!

Blanks + Jet van der Steen: donderdag 7 oktober om 20:15 in Doornroosje (zorg dat je een geldig coronatoegangsbewijs hebt).

 

Meer tips nodig?

Check hier onze andere tips voor deze week.

Bedenk je eigen activiteit!

Ben jij tussen de 12 en 27 jaar oud? En heb jij altijd al een Mario Kart toernooi, een Spoken Word workshop, een muziekfestival, of een cursus vloggen willen organiseren? Of heb je een ander leuk, creatief idee wat je graag wil uitvoeren, voor én door jongeren? Dan is Young Vibes the place to be!

Young Vibes is een programma waarbij jongeren tussen de 12 en 27 jaar oud de kans krijgen om in 2021 een evenement of activiteit te organiseren met behulp van geld van de gemeente Nijmegen. Na anderhalf jaar vooral elkaar zien op afstand, wordt het hoog tijd dat we elkaar weer gaan ontmoeten.

Meld jouw idee nu vrijblijvend aan via de ideeënbox. Heb je al een heel plan uitgedacht? Vul dan het aanvraagformulier in.

Dit vind je misschien ook leuk: