Wat is er te doen in Nijmegen - 4 t/m 10 oktober 2021

Heb je zin in een avondje muziek of kijk je ernaar uit om naar een expositie te gaan? Wil je naar een tentoonstelling of ga ja naar een lezing over de samenwerking tussen de mens en planten? Er is zeker genoeg te doen deze week! 

1. Tentoonstelling 'Kijk Omhoog, Kijk Vooruit'

Breng een bezoek aan de tentoonstelling 'Kijk Omhoog, Kijk Vooruit' over de wederopbouw van de Nijmeegse binnenstad na de verwoestingen in 1944. Van 1945 tot 1965 werd er gewerkt aan de bouw van een nieuw centrum met architectuur die uniek is in Nederland.

De tentoonstelling is te bezoeken op de 1e etage van de Molenpoortpassage t/m 21 november van 11.00 tot 17.00 uur. Op maandag gesloten. 

2. Lezing De Wilde Plant 

Verdiep je samen met bioloog Barbara Gravendeel en filosoof Martin Drenthen over hoe goed we samen kunnen werken met de plant tijdens lezing De Wilde Plant. Leer gedurende de lezing of we wel genoeg oog hebben voor de plant óf dat het tijd is om ons actiever tot planten te gaan verhouden.

Lezing De Wilde Plant vindt plaats in LUX Nijmegen op 4 oktober om 20:00 uur. Inschrijven kan via deze link. De lezing is ook te volgen via de livestream.

 

3. Billy in Bottendaal 2021 

Zin in om een dansje te wagen? Op 9 oktober kun je tijdens Billy in Bottendaal zes bands live aanschouwen in vijf kroegen in Bottendaal. Word getuige van de Rythm ’n Blues van The Dibs in De Kluizenaar, de Rockabilly van Ronnie Nightingale & the Haydocks in Thiemeloods of de Jump Blues van Devil’s Cut Combo in Café Maxim. Maar dat is nog niet alles, je kunt ook nog terecht bij Goed Volk en Café Ergens voor een gezellige avond bordenvol muziek óf luister naar Talisker Two op straat van de gezellige wijk Bottendaal!

Billy in Bottendaal vindt op 9 oktober plaats vanaf 20:00 uur bij meerdere kroegen in Bottendaal. Kaarten zijn te koop bij één van de deelnemende kroegen op de avond zelf. Meer informatie vind je via deze link.

4. Expositie Doesjka Bramlage 

Ben jij een liefhebber van kunst? Bezoek een expositie met werken van Doesjka Bramlage in Kunstkamer Kraai. Niet alleen staat Doesjka Bramlage bekend om haar autonome kunst, ze heeft ook een succesvolle carrière opgebouwd als kinderboekenmaker. Gedurende de maand oktober kun je haar objecten en schilderijen aanschouwen en laat je bewonderen door deze expositie!

De expositie is elke zaterdag te bezoeken in Kunstkamer Kraai t/m 30 oktober 2021 van 13:00 tot 17:00 uur. Meer informatie vind je via deze link.

 

5. Kinderboekenfeestje (6+) Nijmeegse Kinderboekenweek 2021 

Tijdens het Kinderboekenfeestje kunnen kinderen vanaf 6 jaar ontdekken wat zij willen worden later! Hiermee gaan ze ook meteen aan de slag in twee razendsnelle workshops. De kinderen kunnen genieten van een fijne vertelvoorstelling over worden wie je wil en mogen vervolgens samen met supertalenten Jelko en Baukje hun eigen boek maken. Wie wil dat nou niet?

Het Kinderboekenfeestje vindt plaats op 6 oktober om 15:00 uur in De Lindenberg. Tickets zijn te koop via deze link.

Meer tips nodig? 

Check hier onze andere tips voor deze week.

Dit vind je misschien ook leuk: