5x jongerentips in Nijmegen - 20 t/m 26 sept 2021

Hier ontdek je de 5 leukste events voor jongeren deze maand! Of je nou een sportieveling, filmfanaat of muziekliefhebber bent, er is genoeg te doen in Nijmegen. Waar moet je naartoe en wat mag je niet missen?
 

1. Voor creatievelingen: proeflessenweek in De Lindenberg

De Lindenberg biedt je de hele week een proeffestijn vol dans, theater, beeldende kunst, schrijven en muziek! Alle nieuwe cursussen gaan binnenkort van start: tijdens de Proeflessenweek kun je in de eerste les van een cursus uitproberen of het iets voor jou is. Ook verzorgen muziekdocenten optredens in de zalen.

Zondag 19 september t/m zaterdag 25 september: Proeflessenweek bij De Lindenberg
 

2. Voor skaters: Waalhalla on tour

Waalhalla gaat op reis en neemt mee: skateboards, BMXen, steps en inline skates! En de reis gaat naar... Goffert Skatepark, Wedren Skatepark, Lent Skatepark en Oosterhout Skatepark. Daar worden gratis workshops gegeven: kom ook skaten en leer van de beste teamriders hoe je de tailwhip moet landen, of die kickflip.

25 & 26 september: Waalhalla on tour
 

 

3. Voor filmfanaten: Super Tuesday bij Vue Nijmegen

Vanaf dinsdag 21 september is het bij Vue elke week Super Tuesday. Iedere dinsdag betaal je maar €6,50- voor de film! Bij een bioscoopavond hoort natuurlijk ook wat lekkers, daarom is de versgepopte popcorn ook maar €1,50. 

Elke dinsdag: Super Tuesday bij Vue Nijmegen 
 

4. Voor kunstkijkers: nieuwe expo in Museum Het Valkhof

Ben jij begaan met het klimaat? Neem dan een kijkje bij de nieuwe expo van Museum Het Valkhof. Rettet den Wald! Red het bos! Save the forest! laat zien hoe hedendaagse kunstenaars zich inzetten voor de bedreigde natuur.

18 september t/m 5 december: Rettet den Wald! Red het bos! Save the forest!
 

Sara Vrugt, 100.000 bomen en een bos van draad, 3.95 H x 5.95 x 5.25 cm, ism 1000 vrijwilligers en Tree Sisters © Sara Vrugt. Foto Rogier Chang.
 

5. Voor spelfanaten: Level Up!/Dungeons and Dragons

Wat zou JIJ doen als jij de held van de show was? Hoe zou jij jouw talenten, kennis en krachten gebruiken om je medehelden, omstanders of zelfs de wereld te redden? Dit ontdek je bij Level Up!/Dungeons and Dragons!

Iedere woensdag ben je tussen 18.00 - 21.00 uur welkom bij het Jongerenlab voor een goed potje D&D.

 

Meer tips nodig?

Check hier onze andere tips voor deze week.

Bedenk je eigen activiteit!

Ben jij tussen de 12 en 27 jaar oud? En heb jij altijd al een Mario Kart toernooi, een Spoken Word workshop, een muziekfestival, of een cursus vloggen willen organiseren? Of heb je een ander leuk, creatief idee wat je graag wil uitvoeren, voor én door jongeren? Dan is Young Vibes the place to be!

Young Vibes is een programma waarbij jongeren tussen de 12 en 27 jaar oud de kans krijgen om in 2021 een evenement of activiteit te organiseren met behulp van geld van de gemeente Nijmegen. Na anderhalf jaar vooral elkaar zien op afstand, wordt het hoog tijd dat we elkaar weer gaan ontmoeten.

Meld jouw idee nu vrijblijvend aan via de ideeënbox. Heb je al een heel plan uitgedacht? Vul dan het aanvraagformulier in.

Dit vind je misschien ook leuk: