Wat is er te doen in Nijmegen - 20 t/m 26 september 2021

Nog op zoek naar plannen deze week? Leer Nijmegen beter kennen door een stadswandeling door Het Eigen Kwartier of duik in de geschiedenis van de Nijmeegse binnenstad. Liever creatief bezig zijn? Er is genoeg te doen in de week van 20 september!

1. Stadswandeling in Het Eigen Kwartier

Op 25 en 26 september organiseert Stadswandeling024 een wandeling in Het Eigen Kwartier, een plek waar eigenzinnige concepten zijn gevestigd en ondernemers met passie zich hebben verzameld. Ga op ontdekkingstocht in deze buurt! Probeer verschillende hapjes en drankjes, neem deel aan verschillende activiteiten en leer je wandelbuddy(s) nóg beter kennen.

Op 25 en 26 september kun je de stadswandeling lopen tussen 12:00 tot 16:30 uur, wanneer je begint bepaal je zelf. Tickets bestel je via deze link.

 

2. Tekenen en schilderen voor jongeren 

Wil jij je innerlijke kunstenaar leren kennen? Dat kan tijdens de tekenen en schilderen cursus voor jongeren. Tijdens de cursus ontdek je je eigen talent en ontwikkel je jouw talent nog verder. Je leert teken- en schildermaterialen en -technieken gebruiken. Soms werk je in je eentje aan een opdracht en soms werk je samen.

Op 20, 21 en 23 september 2021 vindt de cursus plaats in De Lindenberg voor jongeren tussen de 12 en 17 jaar. Inschrijven kan via deze link.

 

3. Informatiebijeenkomst Senia Leesclub

Duik in de wereld van de Moderne Literatuur! Altijd al lid willen worden van een leesclub? Dit is het moment! Tijdens deze informatiebijeenkomst leer je meer over leesclub Senia, Moderne Literatuur/Nederlands. Senia werkt met zogenaamde leeswijzers om de bespreking van een boek te ondersteunen.

De informatiebijeenkomst vindt plaats op 25 september in Bibliotheek de Mariënburg. Aanmelding is noodzakelijk i.v.m. beperkte capaciteit. Meld je aan via herman.roovers@senia.nl

 

 

4. Tentoonstelling 'Kijk Omhoog, Kijk Vooruit'

Breng een bezoek aan de tentoonstelling 'Kijk Omhoog, Kijk Vooruit' over de wederopbouw van de Nijmeegse binnenstad na de verwoestingen in 1944. Van 1945 tot 1965 werd er gewerkt aan de bouw van een nieuw centrum met architectuur die uniek is in Nederland.

De tentoonstelling is te bezoeken op de 1e etage van de Molenpoortpassage van 18 september tot 21 november van 11.00 tot 17.00 uur. Op maandag gesloten. 

 

5. Voorstelling 'Change the Game' van K&A

Tijdens de multidisciplinaire fysieke voorstelling 'Change the Game' van K&A  word je meegenomen in het verhaal van een pion die een vertrouwelijke opname van een hoogstaande politicus ontdekt en publiceert. Het vertelt het verhaal van een damsteen die nieuw is in het spel en een weg probeert te vinden binnen de schaakregels. De voorstelling onderstreept politieke kaders in de maatschappij, zoals determinisme, migratie en burgerschap.

De voorstelling vindt plaats op 23 september om 20.30 uur in LUX Nijmegen. Tickets zijn te bestellen via deze link.

 

Meer tips nodig? 

Check hier onze andere tips voor deze week.

Dit vind je misschien ook leuk: