5x jongerentips in Nijmegen - 15 t/m 21 nov 2021

Check de 5 leukste events voor jongeren deze week! De kroegen zijn 's avonds dicht, maar gelukkig hebben wij genoeg alternatieve tips voor je op een rijtje gezet. Nieuwsgierig wat Nijmegen deze week te bieden heeft?

1. Boys Won't Be Boys XL

Boys Won't Be Boys XL is een wervelende theaterhappening van jongens en mannen, die ogen opent en sterotypen doorbreekt. Ze zingen, dansen, dichten, grappen, rappen... Want of je nou hetero of homo, bouwplaatsmanager of musicalster, intersekse of transgender, jonge vader of dragqueen bent, niemand past precies in het hokje “man”.

Vrijdag 19 november, 20:00: Rikkert van Huisstede - Boys Wo'nt Be Boys XL bij De Lindenberg. (Als het vrijdagmiddag niet is uitverkocht, kun je als student bij de kassa een last-minute kaartje kopen voor € 10.)
 

2.  Duik dieper in Squid Game

Ben jij ook zo verslaafd aan de Netflix-serie Squid Game? Maandagavond buigt Radboud Reflects zich over het wereldwijde succes. Waarom kijken we massaal hoe een groep arme Koreaanse burgers zich door een reeks dodelijke kinderspelletjes heen moet vechten? Is de serie een metafoor voor onze grimmige toekomst? Welke psychologische beïnvloedingsstrategieën worden gebruikt door de spelmakers van Squid Game? En hoe vrij zijn de deelnemers nu werkelijk?

Maandag 15 november, 20:00 - 21:30: Squid Game. Een dodelijke maatschappijkritiek? in LUX.
 

Squid Game. Een dodelijke maatschappijkritiek? | Lezing en gesprek door cultuurwetenschapper Niels Niessen en sociaal psycholoog Thijs Verwijmeren

3. Zevenheuvelenloop *GEANNULEERD*

*Update 16-11: de Zevenheuvelenloop is geannuleerd* Neem dit weekend een kijkje bij de Zevenheuvelenloop! Al jaren trekt deze hardloopwedstrijd duizenden lopers naar Nijmegen. Niet gek, want het parcours wordt ook wel beschouwd als het mooiste van Nederland. De inschrijving is gesloten, maar het is nog wel mogelijk om een startnummer over te nemen. Doe je zelf niet mee, dan kunnen de lopers natuurlijk wel jouw aanmoediging gebruiken. 

Zaterdag 20 november: Zevenheuvellennacht, zondag 21 november: Zevenheuvelenloop
 

4. E-steps Tour Nijmegen

Ontdek Nijmegen op een leuke nieuwe manier met een E-Step Tour. Je hoeft niet te steppen, maar alleen maar gas te geven! Op deze e-steps ben je ongeveer 2 of 3 uur aan het rondtoeren incl. navigatie. Je hebt de keuze uit een aantal routes, zodat je alle highlights van Nijmegen kunt ontdekken! Een rijbewijs heb je niet nodig.

E-Step Tour: dagelijks mogelijk vanaf €26,50 p.p.
 
E-Steps Tour Nijmegen | Into Nijmegen


5. Tips voor de Lockdown Light

De kroegen zijn voorlopig dicht vanaf 20:00, en thuis mag je maximaal 4 gasten per dag ontvangen. Maar gelukkig hebben wij allerlei tips op een rijtje gezet om je alsnog te vermaken, thuis, in de buitenlucht, of bijvoorbeeld de bios! ​Met deze tips kom jij de herfst wel door.
 

Meer tips nodig?

Check hier onze andere tips voor deze week.

Bedenk je eigen activiteit!

Ben jij tussen de 12 en 27 jaar oud? En heb jij altijd al een Mario Kart toernooi, een Spoken Word workshop, een muziekfestival, of een cursus vloggen willen organiseren? Of heb je een ander leuk, creatief idee wat je graag wil uitvoeren, voor én door jongeren? Dan is Young Vibes the place to be!

Young Vibes is een programma waarbij jongeren tussen de 12 en 27 jaar oud de kans krijgen om in 2021 een evenement of activiteit te organiseren met behulp van geld van de gemeente Nijmegen. Na anderhalf jaar vooral elkaar zien op afstand, wordt het hoog tijd dat we elkaar weer gaan ontmoeten.

Meld jouw idee nu vrijblijvend aan via de ideeënbox. Heb je al een heel plan uitgedacht? Vul dan het aanvraagformulier in.

Dit vind je misschien ook leuk: