Wat is er te doen in Nijmegen - 15 t/m 21 november 2021

Weet jij al wat je gaat doen deze week? Neem deel aan een wandeling, geniet van een concert of theatervoorstelling of steek je handen uit de mouwen bij een kaasfondue workshop!

1. Stek’s Sinterklaasfeest

Kom zingen, dansen, springen en knutselen tijdens Stek’s Sinterklaasfeest met hoog bezoek van Sinterklaas en Muziekpiet! Er wordt een volledig kinderprogramma aangeboden met livemuziek. Zo is er onder andere een Sint sing-a-long en kunnen er mooie knutselwerkjes voor Sinterklaas gemaakt worden.

Het Sinterklaasfeest vindt plaats op 21 november om 14:00 uur in Strandbar Stek. Meer informatie vind je via deze link

2. Poëziewandeling door Nijmeegse binnenstad 

Zin om te bewegen? Strek de benen tijdens een wandeling langs poëzie door de Nijmeegse binnenstad. Samen met drie ervaren gidsen wandel je langs bijzondere locaties in Nijmegen en sta je stil bij een literair baken of plek om een gedicht voor te dragen dat daarbij past. Laat je verrassen door de voorgedragen poëzie en ontdek plekken in Nijmegen die je misschien nog niet kent!

De poëziewandeling vindt plaats op 20 november om 11:00 uur. Meld je aan via poeziecentrumnederland@gmail.com

 

3. Theatergroep Greppel presenteert: Een ogenblikje alstublieft... 

Theatervoorstelling Een ogenblikje alstublieft… door Theatergroep Greppel neemt je mee naar het oude belastingkantoor van Nijmegen. “Wat is daar bijzonder aan?” denk je dan misschien, maar eigenlijk is een belastingkantoor een bizarre plek. Burger en ambtenaren ontmoetten elkaar hier, maar bleven toch gescheiden van elkaar. Ben jij ook zo benieuwd naar de voorstelling?

De theatervoorstelling vindt plaats op verschillende data in november en december in voormalig Belastingkantoor Nijmegen. Meer informatie vind je via deze link.

4. Rondleiding en kaasfondue workshop bij de boer

Dompel je onder in de wereld van kaas, tijdens een bezoekje aan de kaasboerderij! Op de kaasboerderij krijg je een rondleiding door de kaasboerderij en leer je, tijdens de aansluitende workshop, je eigen kaasfondue maken. Nooit meer de kant en klare pakjes van de supermarkt!

De rondleidingen en workshops vinden t/m 21 november plaats. Meer informatie vind je via deze link.

 

5. Jubileumconcert Symfonieorkest Nijmegen 

Bezoek het jubilieumconcert van Symfonieorkest Nijmegen! Het orkest brengt zijn jubileumprogramma, met een opdrachtstuk van Niels Hak. De Nederlandse componist schreef het stuk in opdracht ter gelegenheid van het 70-jarig bestaan van Symfonieorkest Nijmegen. Laat je meeslepen door de muziek, zo wordt het gegarandeerd een mooie avond.

Het concert vindt plaats op 16 november om 20:15 uur in Concertgebouw De Vereeniging. Tickets bestel je via deze link.

Meer tips nodig?

Check hier onze andere tips voor deze week.

Dit vind je misschien ook leuk: