5x tips voor Stukafest Nijmegen

Een festival op je studentenkamer? Dat klinkt misschien als iets heel onwaarschijnlijks, maar het gebeurt ieder jaar bij Stukafest Nijmegen! Dit jaar op 23 april kun je uit vier locaties met daarin drie artiesten kiezen, waarna er een afterparty is in Strandbar Stek. De keuze is reuze, dus hierbij 5 tips voor artiesten die je moet zien op Stukafest Nijmegen. 

1. Tompuss (drag)

Vaste bezoekers van de Regenboog en Haus of Thomtom kennen haar misschien al: de dragqueen Tompuss. Ze is 24 jaar oud en heeft een enorme liefde voor theater, zangeressen en popcultuur. Voor Stukafest gaat ze diep graven in haar leven als die-hard Lady Gaga fan: the ups, the downs and Gowns.

Tompuss zal optreden op locatie 4, Strandbar Stek.

2. Dj teleromeo (afterparty)

Van de NDRGRND tot Doornroosje en van de kelder in De Plak tot Het Nest Festival, dj teleromeo is geen onbekende bij het Nijmeegse danspubliek. Hij voelt zich thuis in vele genres, maar speciaal voor de Stukafest Afterparty serveert teleromeo een cocktail van world grooves, zweterige alternative, dansbare hiphop met hier en daar een onbekend pepertje. Blijf op zo’n mixje maar eens stilstaan.

Teleromeo zal draaien op de afterparty van Stukafest.

3. Hannah Chris (literatuur)

Hannah Chris Lomans is schrijver en programmamaker. Hen zal op Stukafest optreden met hun performance “Wakker worden en het is als het ontwaken der mensheid”. In deze performance onderzoekt Hannah Chris welke plek kwetsbaarheid kan hebben in de openbare ruimte. Hoe kan een lichaam dat zacht en open probeert te zijn bestaansrecht afdwingen zonder zelf te verharden? Hannah Chris is dus uitermate geschikt voor mensen die een uniek staaltje queer performance art willen zien!

Hannah Chris zal optreden op locatie 2, Groesbeekseweg 147.

Hannah Chris - fotograaf Gaby Jongenelen

4. Juma Iking (muziek)

Juma Iking is een Nederlands-Tanzaniaanse multi-instrumentalist, singer-songwriter en producer. Hij werkt met akoestische/elektrische gitaar, bas, keyboard, beatbox, beatmaking en sampling apparaten in combinatie met zijn loop station. Deze eenmansband heeft een grote verscheidenheid aan geluiden te bieden. In zijn nummers leidt hij je door zijn leven: zowel de goede als de slechte kanten. Zoek je naar een goeie, rustige vibe? Dan is Juma Iking je man!

Juma Iking zal optreden op locatie 2, Groesbeekseweg 147.

5. Misprint (muziek)

Misprint fluistert haar luisteraars gemoedelijke woorden toe om hen vervolgens met gruizig punkgeweld de moshpit in te sleuren. Het Nijmeegse viertal zingt, schreeuwt en spuugt in het Nederlands over emancipatie, afbakbroodjes en andere alledaagse zaken. Debuut EP “De eerstgeborenen” werd door 3voor12 Gelderland opgenomen in de eindejaarslijst van 2021.

Misprint zal optreden op locatie 1, Dobbelmannweg 1.

Er staan naast deze artiesten nog veel meer artiesten op Stukafest 2022. Bekijk hier de volledige line-up.

Heeft dit je interesse geprikkeld? Koop dan snel je tickets hier. Tot op 23 april!

Dit vind je misschien ook leuk...