5x dit mag je niet missen tijdens Podium aan de Waal 2024

Podium aan de Waal maakt de lente in Nijmegen nog mooier! Elke zondagmiddag in mei en juni is er een gratis podiumprogramma op de Waalkade. Van theater tot orkest, van dans tot goochelshows - alle vormen van podiumkunst zijn te zien, met zowel professionele als amateuracts.

1. Urban aan de Waal

Op 19 mei om 14:00 uur staat er een middag vol energieke, interactieve en spectaculaire shows gepland, met verbazingwekkende sprongen, flips en trucs. Na de demonstraties krijg je zelf de kans om te ervaren hoe het is om een free runner, breaker, basketballer of circusartiest te zijn. De creatieve en inspirerende workshops worden geleid door ervaren professionals.

Lees meer

2. Dance, Dance, Dance!

Op 19 mei om 14:00 uur beleef je een middag vol dansplezier aan de Waal! Van breakdance tot moderne dans, en betoverende ballroomshows, er wordt gedanst alsof hun leven ervan afhangt met deze energieke dansmiddag. Ervaar zelf de magie van dans met optredens en workshops door professionele dansers.

Lees meer

3. Juliana Bicycle team

Kom op 9 juni om 14:00 uur kijken naar het Juliana Bicycle Team, terwijl ze levende piramides bouwen op fietsen - inclusief het kleinste fietsje van Europa dat door een volwassen man wordt bereden, en een spectaculaire finale met een levende piramide van fietsen van 6 meter hoog! Dit unieke kunstrijwielteam uit Millingen aan de Rijn, opgericht in 1909, staat bekend om hun fietsacrobatiek, ontwikkeld door de leden zelf. Tussen de shows door kun je zelf fietsen op fietsjes van Hannes.

Lees meer

4. Magic Tom & Yuri ZIJN cool

Op 16 juni om 14:00 uur komen Magic Tom & Yuri naar de Waalkade met een punkgoochelshow. Ze brengen een mix van theater, punk, absurdisme, dans en vooral veel comedy! Na het verbazen van publiek op Lowlands, Zwarte Cross en talloze andere locaties, komen ze nu naar Podium aan de Waal met hun grootste en meest uitdagende show tot nu toe. Hoewel deze voorstelling officieel niet voor kinderen is, zijn ze onofficieel meer dan welkom om mee te lachen.

Lees meer

5. Muziekmiddag

Op 30 juni om 14:00 uur kun je genieten van een middag vol (orkest)muziek aan het water! Harmonie Hatert opent het programma met hun gevarieerde repertoire, gevolgd door Het Nijmeegs Amusements Orkest om 15:00 uur. Het NFM Projectorkest sluit de dag af om 16:00 uur, samengesteld door de Nijmeegse Federatie van Muziekverenigingen voor een licht en gevarieerd programma onder leiding van dirigent Roger Ritzen.

Lees meer
Bekijk het volledige programma op de website van Lindenberg Cultuurhuiswww.delindenberg.com/podium-aan-de-waal

Dit vind je misschien ook leuk...