Zomerconcert bij Afrika Museum: Reijseger, Fraanje, Sylla

Aansluitend bij de tentoonstelling INSTRMNTN, Victor Gama’s muzikale speeltuin organiseert het Afrika Museum in Berg en Dal een reeks zomerconcerten. Op 25 juni kan je in de museumweide genieten van een concert van Reijseger, Fraanje, Sylla. Dit trio zoekt de verbinding tussen Jazz, Afrikaanse liederen en klassieke muziek in het concert WE WERE THERE. 

Reijseger Fraanje Sylla

De diepe stem van Sylla, het uitbundige pianospel van Fraanje en de subtiele melodieën van Reijseger zorgen voor een eclectisch, soms spiritueel geheel waarin niets is wat het lijkt. Samen creëren ze hun eigen taal. En hoewel die misschien niet direct te verstaan is, is het in dit concert heel duidelijk voelbaar. Het trio heeft drie albums uitgebracht. Down Deep was hun debuutalbum in 2013. Vervolgens brachten ze Count Till Zen uit in 2015. In maart 2020 kwam hun nieuwste album uit genaamd We Were There. Tijdens het concert zullen ze dit laatste album live ten gehore brengen. Het trio speelt over de hele wereld. Enkele bijzondere plekken zijn North Sea Jazz, London Jazz Festival en Rio de Janeiro Cello Festival. 

Zomervibes

In de museumweide plaatst het museum zitzakken, lekkere strandstoelen en reguliere zitmeubels zodat je in het zonnetje kan genieten van het muzikale programma. Voor drankjes en hapjes kun je terecht bij The Happy Pepper in het Museumpark. Een koel drankje en vegan broodje jackfruit, broodje BBQ tempeh of een dahl bowl passen perfect bij het zonnige weer. 

Tentoonstelling INSTRMNTN

De unieke muziekinstrumenten en interactieve geluidsinstallaties van Victor Gama vertellen een verhaal over de cultuur of natuur in zijn geboorteland Angola of over de kosmos. Ze laten ons op een andere manier kijken naar onze relatie met de kosmos en de relatie tussen cultuur en natuur. INSTRMNTN nodigt de bezoekers uit tot het bespelen van de instrumenten en moedigt daarmee een muzikale en interculturele dialoog aan. Wat betekent het om mens te zijn? En hoe verhouden we ons tot de wereld om ons heen, tot de kosmos? 

Niet alleen kan de bezoeker de opgestelde instrumenten bespelen, het museum leert je ook hoe je zelf een instrument kan maken. In de zomervakantie zijn er elke dag workshops in het maken van een duimpiano, snaar- of percussie-instrument, met als inspiratiebronnen de natuur en kosmos, waardoor ook Gama zich laat inspireren.

Meer informatie vind je op www.afrikamuseum.nl.

Dit vind je misschien ook leuk…