Zarah Bracht put kracht uit kwetsbaarheid in nieuw theaterstuk, geïnspireerd door Thelma & Louise

Op 14 oktober in LUX Nijmegen wacht je een intens en emotioneel avontuur op tijdens de voorstelling I'd Rather Die, van getalenteerde regisseur Zarah Bracht, geproduceerd door Productiehuis Theater Rotterdam. In een wereld waar keuzes vaak niet zwart-wit zijn, nodigt de voorstelling uit om de moedige en complexe reis van zelfontdekking en verzet te verkennen en om vrouwelijkheid en kracht in kwetsbaarheid te omarmen.

“De nieuwe voorstelling van regisseur Zarah Bracht is een intens en emotioneel avontuur. In een wereld waar keuzes vaak niet zwart-wit zijn, nodigt de voorstelling uit om de moedige en complexe reis van zelfontdekking en verzet te verkennen en om vrouwelijkheid en kracht in kwetsbaarheid te omarmen. I’d Rather Die is een voorstelling van Productiehuis Theater Rotterdam en gaat op woensdag 4 oktober in premiere. Daarna is de voorstelling te zien in de Nederlandse theaters.”

I'd Rather Die duwt de grenzen van het denken en voelen en onderzoekt een essentiële vraag: kies je voor jezelf of geef je je over aan de verwachtingen van anderen? En wat als de keuze voor zelfbehoud betekent dat je de afgrond in moet springen? Deze krachtige voorstelling weeft een intrigerend verhaal rond deze vragen, waarbij gewoontegetrouwe aanpassing botst met de pijnlijke, maar bevrijdende reis naar persoonlijke keuze.

Geïnspireerd door de iconische eindscène uit de cultfilm Thelma & Louise, neemt Zarah Bracht het publiek mee op een reis door gewelddadige en groteske confrontaties die verzet tot het uiterste drijven. Zarah Bracht: “ Thelma en Louise besluiten met vastberadenheid om niet toe te geven aan een systeem dat niet voor hen gemaakt is. Ze kiezen voor een radicale daad van verzet door met volle kracht de afgrond in te rijden."

In I'd Rather Die zet Bracht haar onderzoek voort, dat begon met haar eerdere voorstelling Children of Happyland (2021), waarin ze de destructieve gevolgen van vermijding en conformiteit verkende. In haar nieuwe theaterstuk richt ze zich op verzet en confrontatie en stelt vragen over hoe je een vuist kunt maken tegen het systeem. Wat betekent het om je gewelddadige fantasieën tegen het patriarchaat te delen en welke kracht schuilt er in dit collectieve verzet?

Over Zarah Bracht

Zarah Bracht (Hamburg, 1990) verhoudt zicht als regisseur en maker tot hedendaagse politieke en sociale thema’s, maar blijft ver van een journalistieke of documentaire benadering. In plaats daarvan onderzoekt ze de sentimenten en driften die onder de oppervlakte van maatschappelijke debatten sluimeren en vertaalt die in magisch realistische werelden.

Na eerdere succesvolle producties, waaronder Wholesale Destruction, Being wrong and how to admit it (genomineerd voor de BNG Theaterprijs 2021) en Children of Happyland, brengt Zarah Bracht met I'd Rather Die haar vierde voorstelling naar het podium, in nauwe samenwerking met Productiehuis Theater Rotterdam.

Voor meer informatie, bekijk hier de website. 

Dit vind je misschien ook leuk…