Valkhofpark

X Valkhof Festival gaat in OLT de Goffert een week lang zonder beperkingen door

Het programma op de overige locaties blijft hetzelfde - X Valkhof Festival vindt plaats van 17 tot 23 juli op diverse plekken in Nijmegen.

 

Sinds de start van corona zijn er zo goed als geen festivals georganiseerd die in de vorm van X Valkhof Festival in Openluchttheater de Goffert kunnen doorgaan: meerdaags, op volle capaciteit én met het vertrouwde festivalgevoel. In 2022 keert Valkhof Festival terug naar het Valkhofpark met gratis toegang, maar binnen deze uitzonderlijke editie kunnen we alvast twee belangrijke dingen terugbrengen: een stukje Valkhof-gevoel en de eerste échte live-ervaringen. 

Opschaling 

Door de versoepelingen die op 26 juni ingaan, kan X Valkhof Festival dit jaar met het gebruik van de CoronaCheck-app deels volwaardig plaatsvinden. Deze speciale eenmalige editie – de Vierdaagsefeesten gaan immers niet door en dus is er ook geen 'normaal' Valkhof Festival – wordt op die manier 'een plan X met een vleugje plan A'. Omwille van het formaat en de productionele implicaties van de verschillende locaties, konden we X Valkhof Festival dit jaar helaas niet gratis maken. Toch kost een avondje maximaal 15 euro én zijn er straks bovendien weekpassen voor de 7 avonden in OLT de Goffert beschikbaar voor een slechts 35 euro (meer info verderop). 

Het Valkhof-gevoel en échte live-ervaringen, al van 17 tot 23 juli! 

De keuze om op te schalen met de randvoorwaarden van de CoronaCheck wordt vooral ingegeven door de terugkeer van échte live-ervaringen. De boodschap aan ons publiek is dan ook duidelijk: kom dansen, ga lekker vooraan staan tijdens een snoeihard optreden of geniet van een de gezelligheid in en rondom Openluchttheater de Goffert, dat voor de gelegenheid een weekje omgetoverd wordt tot een vertrouwd (Valkhof) festivalterrein. We gaan niet alleen voor volwaardige live-ervaringen, maar zetten ook een grote stap richting het échte Valkhof Festival-gevoel in en rond OLT de Goffert. Met een groot terras, DJ-sets tussen de optredens door én drank- en eetgelegenheid.  

Primeur 

Weinig festivals in Europa – van deze soort zo goed als geen – konden sinds begin 2020 zo'n live-ervaring aanbieden. X Valkhof Festival blijft een perfecte gelegenheid om nieuwe artiesten of bands te ontdekken, wetende dat de kwaliteit en diversiteit altijd heel hoog zijn. Wie zich wil laten onderdompelen in een week livemuziek en festivalgevoel, kan daarom vanaf nu een weekpas voor alle avonden OLT de Goffert kopen voor 35 euro. X Valkhof Festival hoopt dit jaar dan ook Duitse en – als de reisbeperkingen het toelaten – Belgische bezoekers te krijgen die net als zoveel Nederlandse muziekliefhebbers snakken naar echte live-ervaringen en dat typische festivalgevoel. 

Testen voor toegang? 

Wie meerdere avonden naar X Valkhof Festival komt en nog een test nodig heeft, hoeft zich niet even vaak te laten testen. Een gratis (negatieve) test is immers 40 uur geldig. Testen gebeurt op afspraak, kosteloos en duurt slechts enkele minuten. Het resultaat krijg je binnen een uur in je mail. Alle info over testen voor toegang voor onze bezoekers is hier te vinden. 

Het volledige programma inclusief ticketlinks vind je hier terug. Er zijn per direct weer kaarten beschikbaar voor het eerder uitverkochte evenement met o.a. SLIFT. Ook weekpassen voor de avonden in OLT de Goffert zijn nu te koop via dezelfde link. 

Alle info over X Valkhof Festival is steeds terug te vinden op www.valkhoffestival.nl.

Dit vind je misschien ook leuk