Workshop Vogels kijken en luisteren met Nico de Haan

Vogelkenner en vogelbeschermer Nico de Haan geeft donderdag 10 november een workshop Vogels kijken en luisteren. Dit doet hij aan de hand van zijn twee boeken De gewiekste vogelgids en De virtuoze vogelzanggids.

Nico brengt vogelzang tot leven en hij weet veel over imitators, brabbelaars en virtuoze zangers. Hij zal vertellen over hoe vogels elkaar foppen, trouwe relaties hebben of juist vreemd gaan, waarom ze zingen en of ze elkaar echt begrijpen. Hij neemt u op een fascinerende manier mee de vogelwereld in. Locatie: Dekker v.d. Vegt boekverkopers, Marikenstraat 29 in Nijmegen. De workshop begint om 19.00 uur. De toegang is gratis, wel graag aanmelden via 024-3020130 of info@dekkervdvegt.nl.

De indeling op kleur, vorm, leefgebied, gedrag en geluid in De gewiekste vogelgids maakt dat het veel gemakkelijker wordt om een vogel te herkennen en de juiste naam bij de juiste vogel te vinden. Met zijn jarenlange ervaring met het geven van vogelcursussen voor de Vogelbescherming als uitgangspunt, heeft De Haan de perfecte methode gecreëerd om beginnende vogelaars op weg te helpen. De virtuoze vogelzanggids bevat handige ezelsbruggetjes, vogelgeluiden en geheugensteuntjes voor het (leren) herkennen van de geluiden van bijna tweehonderd Nederlandse vogelsoorten. Voortbordurend op De gewiekste vogelgids heeft De Haan de perfecte methode gecreëerd voor het begrijpen van vogelzang en -roep. Deze gids is geheel interactief en staat boordevol QR-codes waarmee je het vogelgeluid kunt laten afspelen.

Kijk hier voor meer informatie

Dit vind je misschien ook leuk...