Wishful Singing luidt de zomer in met het Zing je sterk Zomerconcert in Concertgebouw De Vereeniging

Op vrijdag 16 juli 2021 luidt a cappella ensemble Wishful Singing in Concertgebouw De Vereeniging Nijmegen de zomer in met het Zing je sterk Zomerconcert — live met publiek vanuit de zaal en online via een livestream. Wishful Singing viert dat ze weer op het podium mag staan en gaat op zoek naar nieuwe verbintenissen. Samen met meesterpianist Bert van den Brink, singer-songwriter Damani Leidsman en zangeres Madhu Singh brengt het ensemble een ode aan de unieke kwaliteit van de stem. Het concert is tevens de afsluiting van de pilot van het onlineprogramma Zing je sterk, waarin Long Covid-patienten zingend werken aan hun herstel.

Programma Zomerconcert

Singer-songwriter Damani Leidsman zingt ritmisch aanstekelijke Afro-Surinaamse nummers als Mi kanto ma mi de'te ('Ik ben omgeslagen, maar ik ben er nog') en de in de Hindoestaanse gemeenschap populaire zangeres Madhu Singh brengt de Bollywood-klassieker Lagja Gale (‘Omarm me’). Wishful Singing schittert met zomerse close harmony van Gershwin en laat iedereen meezingen met Zing, vecht, huil, bid, lach, werk en bewonder van Ramses Shaffy.

Het zijn persoonlijke muzikale verhalen waarbij elk lied op eigen wijze het motto van de avond belichaamt: Zing je sterk! Pianist Bert van den Brink maakt met zijn improvisatietalent sprankelende overgangen waarmee hij de verschillende muzikale stijlen met elkaar verbindt. Kaarten voor het concert zijn te koop via www.stadsschouwburgendevereeniqinq.nI.

Meezingen met Wishful Singing

Wishful Singing voert repertoire uit dat in het zesweekse programma Zing je sterk voor Long Covid-patienten voorbij is gekomen. Ook niet-Long Covid-patienten kunnen een aantal nummers mee leren zingen via online tutorials in de Meezingcursus Zing je sterk. De Meezingcursus Zing je sterk is te koop via www.wishfulsinging.nl/webshop. Bezoekers die een kaartje kopen voor het concert in de Vereeniging, ontvangen de Meezingcursus bij hun ticket.

Zing je sterk

Het onlineprogramma Zing je sterk helpt COVID-19-patienten met langdurige restverschijnselen bij hun herstel door middel van adem- en zangoefeningen. Plezier in het zingen, herstel van het vertrouwen in eigen lichaam en de ontmoeting met andere deelnemers staan centraal in het programma.

De eerste editie van Zing je sterk is op 8 juni met 150 deelnemers van start gegaan. Via het Canisius Wilhelmina Ziekenhuis in Nijmegen loopt er een onderzoek naar de effectiviteit van deze pilot. Begin september start een nieuwe editie van het programma. Patienten met langdurige COVlD-klachten kunnen zich hiervoor aanmelden via zinoiesterk nl.

Wishful Singing

Vijf zangeressen, die méér willen dan alleen muziek maken, dat is Wishful Singing. De concerten van Wishful Singing zijn een combinatie van a cappella zang, een overtuigend verhaal én een theatrale uitvoering op het allerhoogste niveau. Wishful Singing treedt op in Nederland en ver daarbuiten. De afgelopen jaren heeft het ensemble zich bekwaamd in het zingen van gregoriaanse muziek. De coronamaatregelen leidden in 2020 tot online successen. Meer dan 6000 deelnemers volgden een van de onlinecursussen, die de zangeressen onder meer samen met Herman Finkers ontwikkelden.

Dit vind je misschien ook leuk