Wat is er te doen in Nijmegen – 9 t/m 15 augustus 2021

We hebben weer 5 uittips voor je uitgezocht om van te genieten deze zomervakantie. Waar moet je naartoe en wat mag je niet missen? Lees het hieronder.

1. Suffering Matters

Iedereen heeft onherroepelijk pijn in zijn of haar leven, in alle soorten en maten. Praten over pijn doen we liever niet, en we weten vaak ook niet goed hoe we iemand met pijn kunnen troosten. Pijn is zowel hyperpersoonlijk als universeel; iedereen heeft het op een zeker moment in het leven, en toch weet alleen JIJ hoeveel pijn je voelt. Suffering Matters is een festival waar alle soorten pijn welkom zijn. Gedurende vijf weken zijn er lezingen en Suffering Salons waarin vanuit verschillende perspectieven, zoals de geneeskunde, film, muziek en geschiedenis, wordt ingegaan op aspecten van het grote thema lijden. Het festival biedt kennis, inzicht en troost in woord, beeld en klank. 

Tot en met 5 september. Georganiseerd door Besiendershuis/Stichting Suffering Matters i.s.m Stichting Stevenskerk.

2. Pubquiz

Heb jij een brede kennis op het gebied van o.a. entertainment, geschiedenis, sport en wetenschap? Wil jij je kennis testen, met een biertje erbij in een sfeervolle omgeving? Dan is de pubquiz van Upbeatles vast iets voor jou! In acht verschillende rondes - waaronder plaatjes-, video- en audiorondes - test een quizmaster van Upbeatles je algemene kennis op diverse gebieden. Teams van maximaal 4 personen bepalen wie zich de beste mag noemen. Voor de teams die op plek 1, 2 en 3 eindigen, liggen mooie prijzen klaar. 

De quiz begint om 20.00. Meer informatie vind je hier.

 

3. Hakim op z'n best

Een interactieve show voor kleine, maar zeker ook voor grote mensen. Met Hakim kun je namelijk lachen! Over van alles en met van alles. Het is iedere keer weer een verrassing waarmee hij aan komt zetten. Of het nu iets geks is uit de sprookjes van duizend en een nacht, iets geestigs met stoere cowboys en indianen of picknick perikelen in de buitenlucht: met Hakim op z’n best is alles mogelijk.

Voor alle leeftijden. Bestel je tickets hier.

4. Donkerbeleving – met wie ga jij op blind date?

Stel je ziet ineens helemaal niets meer? Welke invloed heeft dat op jou? Hoe breng jij het ervan af in de wereld van niet zien? Ontdek het zelf in het muZIEum in Nijmegen. Stap in het pikkedonker en ervaar hoe het is om blind te zijn. Reis af naar de stad van de liefde in de donkerbeleving “Op citytrip met …”. Gelukkig word je goed begeleid door de reisleiders van het muZIEum, een blinde of slechtziende gids. Terwijl jij de stad zelf ontdekt in het pikkedonker, vertelt de gids over zijn leven zonder zicht, hoe hij de stad ervaart en hoe hij de liefde ziet.

Dagelijks te boeken in het muZIEum in Nijmegen.

 

5. The Big Draw expositie "Glimpse"

Deze expositie geeft een inkijkje in het internationale ‘Manga en Anime Subculture’ project van de Big Draw Nijmegen/Gelderland. Je bekijkt er alvast 8 nationale werken van de honderden werken die vanaf september getoond gaan worden. Alle 8 kunstenaars zijn stuk voor stuk professionals die vrijelijk de grenzen van de kunst overschrijden en hun eigen wereldbeelden creëren met fictieve, intuïtieve ideeën en grenzeloze verbeeldingskracht. In september vinden er diverse exposities en Artist Alleys plaats in 6 steden in Gelderland.

Van 1 juli t/m 25 augustus is de nieuwe expositie in het Papengas pand te bezichtigen

Dit vind je misschien ook leuk: