Vrijheidsontbijtfeest in de Lindenberg

Op 20 november is het de Internationale Dag van de Rechten van het Kind. Met alles wat gaande is in de wereld op dit moment, een belangrijke dag om bij stil te staan. Daarom nodigt de Lindenberg alle 6- tot 12-jarige kinderen (en hun begeleiders) op zondagochtend 19 november uit voor een gratis vrijheidsontbijt en aansluitend creatieve workshops rondom het thema vrijheid.

Vrijheidsontbijtfeest

Nadat kinderen met elkaar hebben ontbeten, gaan ze in groepjes aan de slag met het thema vrijheid. Vragen als ‘Wat is vrijheid eigenlijk?’ ‘Waarom is vrijheid zo belangrijk?’ en ‘Wat betekent vrijheid voor jou?’ komen aan bod. Samen maken de kinderen een kunstwerk, dat aan het eind van de ochtend wordt tentoongesteld in een heus pop-up Vrijheidsmuseum in de Lindenberg. De ochtend wordt gezamenlijk afgesloten.

“Op deze Internationale Dag van de Rechten van het Kind bieden wij ons podium aan de stem van onze jongste generatie. Omdat op belangrijke thema’s als vrijheid en onvrijheid het belangrijk is dat kinderen hun stem weten te vinden, en omdat wij door middel van culturele activiteiten daarbij handvatten kunnen bieden. Weten dat je mee mag doen en andere, nieuwe gezichten ontmoeten: dat hopen we te realiseren!” – Teddy Vrijmoet, directeur-bestuurder Lindenberg Cultuurhuis

Het Vrijheidsontbijtfeest is een samenwerking van de Lindenberg met de gemeente Nijmegen, de provincie Gelderland en Bindkracht10.

Meer informatie & kaartverkoop:

Het Vrijheidsontbijtfeest vindt plaats op zondag 19 november 2023 in de Lindenberg van 09.00 tot 12.00 uur en is geschikt voor kinderen van 6 tot 12 jaar. Gratis aanmelden kan via de website: www.delindenberg.com/vrijheidsontbijtfeest. Adres: Ridderstraat 23, 6511 TM Nijmegen

Dit vind je misschien ook leuk…