Vierdaagsefeesten biedt podium aan Stichting de Liedjesfabriek

Elk jaar biedt Stichting Vierdaagsefeesten een podium aan een goed doel. Dit jaar is dat de Liedjesfabriek: een Nijmeegse stichting die zieke kinderen door muziek even beter laat voelen. Met hun mobiele studio's bezoekt de Liedjesfabriek kinderen aan hun ziekenhuisbed of thuis, waar ze samen een liedje schrijven en opnemen, indien gewenst met een videoclip. Tijdens de Vierdaagsefeesten staat de Liedjesfabriek bij de Kidsloop en zullen muzikanten samen met kinderen werken aan een nieuw Kidslooplied. 

Tijdens de Vierdaagsefeesten is de Liedjesfabriek van zaterdag 13 juli tot en met dinsdag 16 juli te vinden aan de Waalkade bij de Kidsloop: hét kinderwandelevenement door het centrum van Nijmegen voor kinderen tot en met 12 jaar. Om meer mensen bekend te maken met het werk van de stichting, zullen de muzikanten van de Liedjesfabriek samen met de kinderen een nieuw Kidslooplied schrijven. De Liedjesfabriek neemt speciaal hiervoor de groene Liedjesmobiel mee: een camper met studiofaciliteiten en muziekinstrumenten.

Net als voorgaande jaren lopen er dit jaar tijdens de Vierdaagse ook wandelaars mee die voor de Liedjesfabriek geld inzamelen. Hiermee helpen zij het bereik van de stichting verder te vergroten, waardoor nog meer kinderen opgevrolijkt kunnen worden. Het is ook mogelijk om de Liedjesfabriek te steunen door middel van een donatie.

Meer over de Liedjesfabriek

De Nijmeegse stichting is in 2008 opgericht en momenteel in 9 kinderziekenhuizen, waaronder het Amalia Kinderziekenhuis in Nijmegen, en in Villa Pardoes actief. De muzikanten brengen een bezoek aan de kinderen in kinderziekenhuizen of thuis met de Liedjesmobiel. Samen met een professionele muzikant schrijft het patiëntje een liedje over een zelf gekozen onderwerp, en wordt er, indien gewenst, een bijpassende videoclip opgenomen. Onder het motto "elk kind zijn eigen lied' wil de Liedjesfabriek graag zoveel mogelijk kinderen bezoeken.

Dit vind je misschien ook leuk