Vief & Singular-Art presenteren: Marena Seeling

Op zondag 19 juni opent kunstenaar Marena Seeling haar solotentoonstelling Waalvisie in restaurant VIEF aan de waalkade. De presentatie is de tweede in een reeks samenwerkingen tussen galerie Singular-Art en VIEF. Met gebundelde krachten willen zij een voetlicht richten op toonaangevende makers die een band hebben met de stad en haar omgeving. 

Hoogwaardige hedendaagse kunst in een informele, gastvrije setting. Waalvisie omvat een selectie van Marena's schilderijen waarin de alsmaar veranderende Waal het vertrekpunt is voor beschouwende vergezichten.

Marena Seeling

Marena groeide op in een Weurts dijkhuis met uitzicht over de uiterwaarden van de Waal. Aan de horizon het imposante silhouet van de elektriciteitscentrale. Deze beleving van uitgestrekt stromend water bleek vormend voor haar perceptie van ruimte, zoals dat voor zoveel mensen geld die langs een rivier leven. Haar schilderijen hebben dezelfde ijle gladheid en het gevoel van een onhoudbaar stromende diepte onder het oppervlak die zo typerend is voor de Waal. Met een lichte, directe toets weet zij in enkele stroken een ruimte te scheppen die deel lijkt te zijn van een collectief lokaal geheugen.

Marena volgt de verandering van de Waal op de voet. De menselijke ingrepen in deze rivier staan symbool voor een veranderende omgang met ons landschap. De industrie verdwijnt en horeca verschijnt. Waar eerst het devies controle en inkadering was daar mag de Waal nu weer buiten haar oevers treden. Er is ruimte nodig voor water wil Nijmegen de aankomende klimaatveranderingen ongeschonden doorkomen. De aanleg van de nevengeul, het uitgraven van de uiterwaarden, het bouwen van bruggen en eilanden. Al deze zaken werden door Marena gefotografeerd en vertaald naar schilderijen.

Waalvisie zal te zien zijn t/m zondag 25 september gedurende de openingsuren van Vief. De getoonde werken worden verkocht door Singular-Art. Marena wordt vertegenwoordigd door galerie O68 uit Velp. Haar website is: www.marenaseeling.nl

Dit vind je misschien ook leuk...