Valkhof Festival 2022 wordt de meest uitgebreide editie ooit met meer dan 170 namen in totaal, verspreid over 8 podia

Na drie jaar keert het gratis Valkhof Festival terug in de vertrouwde vorm, mét een extra podium en festivalzone (BLOEM). Vandaag maken we de laatste toevoegingen aan het programma bekend met daarin alweer enkele opvallende namen. 

Zo is er Helsdingen Trio, van jazzpianist René van Helsdingen die eerder dit jaar internationale erkenning kreeg met zijn nummer 'Offshore Sounds', dat verscheen op een compilatie van het Britse label BBE. Extra bijzonder is dat van Helsdingen Parkinsonpatiënt is, maar er toch in slaagt om op zeer hoog niveau te blijven spelen. Zijn concert op 20 juli op het Bloem-podium belooft zowel voor de artiest als de toeschouwers speciaal te worden. 

Met Marina Satti (foto hieronder), Kit Sebastian en Kids Return voegt de laatste lading namen nog drie zwaargewichten toe aan het programma. Satti is een Grieks-Soedanese artieste die al miljoenen streams op haar naam heeft staan en net een debuutalbum uit heeft. Satti's hyperpop zou wel eens heel groot kunnen worden, en zoals dat vaak gaat bij Valkhof Festival: op de drempel van een doorbraak komen artiesten veelal eerst even bij ons langs.

Dit jaar is er ook weer veel aandacht voor lokaal en regionaal talent. Via partners als Poppunt Gelderland, Schuum, LOEV, De Lindeberg, De Nieuwe Notie en Nieuwe Elektronische Waar kan de Valkhof Festival-bezoeker straks op bijna elke festivaldag genieten van wat Nijmegen en Gelderland te bieden hebben.

Eerder werd het Club Voerweg-programma ook al bekend, met daarin veel aandacht voor vrouwelijke top-DJ's en een zeer elektronisch getint programma dat ook uitgebreider (lees: vroeger start) dan in eerdere edities. Daarover lees je hier meer. 

Tot slot is ook het blokkenschema bekend, met daarin twee vervangingen: Terzij de Horde en LUMER komen in de plaats van respectievelijk Gott en Unschooling. Het blokkenschema vind je hier

Dit vind je misschien ook leuk...