Thuiskomen op het Nijmeegs Kinderboekenfeest

Op zondag 15 oktober vindt in de Lindenberg het jaarlijkse Nijmeegs Kinderboekenfeest plaats. Dit jaar kijken kinderen in de leeftijd van 4 t/m 10 jaar bij mensen binnen en ontdekken hoe thuis overal anders is. Met voorstellingen, workshops, een film, verhalen, schrijvers, een proeverij, huiskameractiviteiten en boeken. Het Kinderboekenfeest is onderdeel van de landelijke Kinderboekenweek 2023 met dit jaar het thema ‘Bij mij thuis’.

Voorstellingen en film over thuis

Van een verliefde buurman die schildpadden kan laten groeien tot een buitenbeentje dat in een muzikale roadtrip op zoek gaat naar een Best Friend Forever; in het theater kan alles. Theatergroep Nooitgedacht is te zien met de voorstelling Groei! (4+), gebaseerd op het verhaal Ieorg Idur van Roald Dahl. En Theater Jaski speelt de muzikale voorstelling Familie Vermi-Celli (6+). Ook kunnen bezoekers kijken naar de film Mijn bijzonder rare week met Tess (7+), gebaseerd op het gelijknamige boek van Anna Woltz. Anna is zelf ook aanwezig en deelt hoe het is om een schrijver te zijn.

Teken- theater- en techniekworkshops

Van het maken van een echt werkend leeslampje tot een proeverij met de ingrediënten uit de smakelijke boeken van schrijver Reza Kartosen-Wong; ook dit jaar zijn er workshops voor alle leeftijden. Zo zijn er theaterworkshops waarin er allerlei droomhuizen en -straten bij elkaar worden verzonnen. Striptekenenaar en illustrator Renée Rienties -bekend van de populaire kinderboekenreeks Snelle Sam- leert kinderen hun eigen personage te tekenen, geïnspireerd door de Japanse Mangastijl. En illustrator en kinderboekenschrijver Roel Seidell geeft een workshop waar kinderen kaarten gaan ontwerpen. Ondertussen leest hij voor uit zijn boeken en geeft tekentips.

Gratis randprogramma

Naast voorstellingen en workshops is er een uitgebreid doorlopend programma in en om de Lindenberg. Kinderen kunnen hier gratis aan deelnemen. Zo zijn er meet & greets met schrijvers, knutselactiviteiten, kunnen kinderen een podcast maken en is er een huiskamerdisco.

Kinderboekenweek 2023

Dit jaar vindt de Kinderboekenweek plaats van 4 t/m 15 oktober 2023 met als thema ‘Bij mij thuis’. Wat maakt een huis nou echt thuis? Het is veel meer dan alleen maar een raam, een deur, een kleed. De mensen van wie je houdt, huisdieren, een tuin of mooi schilderij maken van een huis een thuis. Thuis is dus voor iedereen anders. Dat komt tot uiting in boeken, workshops en voorstellingen.

Praktische informatie

Het complete programma voor het Nijmeegs Kinderboekenfeest 2023 is te vinden op de website van de Lindenberg: www.delindenberg.com/kinderboekenfeest. Prijzen variëren van € 3,- voor een workshop tot € 5,- voor een voorstelling. Het randprogramma is gratis.

Het Nijmeegs Kinderboekenfeest 2023 wordt georganiseerd door Lindenberg Cultuurhuis en Bibliotheek Gelderland Zuid i.s.m. Dekker v.d. Vegt boekverkopers, Stadsschouwburg & De Vereeniging, Kinderboekwinkel Nijmegen, Bindkracht10 en The Big Draw Nijmegen.

Meer informatie vind je op de website van de Lindenberg: www.delindenberg.com
 

Dit vind je misschien ook leuk…