The Gimmick brengt debuutalbum ‘Road To Eureka’ uit

Nijmeegse band The Gimmick brengt vandaag haar debuutalbum 'Road To Eureka' uit. Naast de twee eerder uitgebrachte singles – 'Pasadena' en 'She'll Come Around' - zijn er op dit album ook een negental nieuwe tracks te vinden, variërend van sober gearrangeerde en ingetogen folkliedjes tot wat meer uitbundige en stuwende indiefolkrocknummers.

De titel 'Road To Eureka' is zeker een toepasselijke. Het heeft namelijk best wel even geduurd voordat het viertal hun sound vond. Eigenlijk ging dit per toeval, tijdens een eenmalig akoestisch optreden voor vrienden en familie in de Thiemeloods (Nijmegen). Zonder alle poespas bleef alleen het broodnodige over, de essentie. Opeens kwamen de liedjes pas echt tot hun recht en ontstond er veel meer ruimte voor dynamiek en meerstemmigheid in de arrangementen.

Een nieuwe creatieve fase brak aan. Kort daarna verhuisde de zanger/gitarist naar Keulen. Toch bleef de band elkaar geregeld opzoeken voor repetities en woonkamerconcerten. Dit is goed terug te horen op het album ‘Road to Eureka’, dat afgelopen zomer in Studio Artichoque (Tilburg) werd opgenomen. Het bevat de warmte en spontaniteit van de huiskameroptredens, de vrolijke noot én de mineur, zelfs een beetje van de eigenzinnigheid en pit van de beginjaren. Hiermee is het eerste wapenfeit van The Gimmick een echte muzikale en emotionele reis geworden, een dwarsdoorsnede van alles waar ze de afgelopen jaren als band door zijn bewogen en geïnspireerd.

Het album 'Road To Eureka' is vanaf vrijdag 15 januari te beluisteren op onder andere Spotify, Apple Music, Deezer en iTunes.

Dit vind je misschien ook leuk