Terug in de tijd tijdens de Kinderboekenweek

En wat gebeurde er toen? Een vraag die kinderen vaak stellen. Tijdens de Kinderboekenweek (30 september t/m 11 oktober) kunnen ze de antwoorden ontdekken. De hele Kinderboekenweek staan in de bibliotheek verhalen van vroeger centraal.

Tijdens de Kinderboekenweek zijn alle vestigingen van de Bibliotheek Gelderland Zuid versierd met slingers. De BiebBoys hebben vlaggetjes gemaakt met leuke boeken over vroeger. Kinderen die ook een leuke boekentip hebben, kunnen hun eigen tip ertussen hangen. Zo maakt de bieb er een echt boekenfeest van! Voor kleine en grote speurneuzen is er de escaperoom in Bibliotheek De Mariënburg, waar gezinnen het mysterie van het verdwenen Gouden Zegel moeten zien op te lossen. Via de app ‘Mons en Mari op expeditie’ kunnen kinderen ontdekken wat deze twee belhamels vroeger hebben uitgehaald op het Mariënburgplein. Kijk op www.obgz.nl/kinderboekenweek voor meer informatie over het programma van de Bibliotheek Gelderland Zuid.

Kinderboeken Carrousel

In Nijmegen kunnen kinderen op verschillende plekken ook een ritje maken in de Kinderboeken Carrousel. In kleine groepjes volgen ze een uitgestippelde route langs allerlei activiteiten: een creatieve workshop, een verhalenverteller en een Kinderboekenquiz.

De Kinderboeken Carrousel draait rondjes in Bibliotheek De Klif – Oosterhout (30 september), Lindenberg Aldenhof (4 oktober), Bibliotheek Hatert (6 oktober) en De Broederij in Lindenholt (11 oktober). In Bibliotheek Hatert is er een speciaal programma voor peuters en kleuters (3+). Bibliotheekleden betalen € 6,50 voor een kaartje, overige bezoekers € 7,50. De organisatie van de Nijmeegse Kinderboekenweek is in handen van Stichting Literaire Activiteiten Nijmegen (SLAN). Meer informatie is te vinden op www.nijmeegsekinderboekenweek.nl.

Dit vind je misschien ook leuk