De toekomst van de Nederlandse hiphopscene

Donderdag 26 maart staat Brebl in het teken van hiphop. Rapper, Onderwijskundige en Cultureel Onderzoeker Simon Mamahit (Disci) gaat tijdens zijn talkshow in gesprek met twee opkomende rappers, Dani Apeldoorn en Aziz Wrijving, over de thema’s en het imago van de Nederlandse hiphopscene. Aafje de Roest heeft een PhD in hiphopstudies en reflecteert op het thema. Daarnaast laten de rappers van Young Talents van zich horen.

Nederlandse hiphop is volwassen geworden en niet meer weg te denken uit de huidige popcultuur. Tijdens deze wintertuinsessie zoekt Simon de verbreding op: Hoe gaan makers om met de veranderingen in de scene? Op welke manier ontwikkelen rappers, teksten en het imago van hiphop zich? Wat zegt bovendien de cultuursector, de academie en 'De sector' van deze ontwikkelingen?

Simon Mamahit is rapper, presentator, onderzoeker en beleidsadviseur. In 2012 won hij de publieksprijs van de Grote Prijs van Nederland, tourde door Nederland en Europa in verschillende bands en formaties en heeft inmiddels een aardige discografie opgebouwd. In het bezit van een masterdiploma Onderwijskunde is hij al enige tijd actief in beleid met een focus op talentontwikkeling en urban culture.

Wintertuinsessies met Simon Mamahit

Datum: Donderdag 26 maart 2020
Locatie: Brebl, Waalbandijk 14
Entree: € 7,50 / € 5,- (CJP / Student)
Meer info:www.wintertuinsessies.nl
 

Dit vind je misschien ook leuk