Speciaal Vierdaagseprogramma Valkhof Festival en Doornroosje compleet

Avontuurlijke muziek, daar maakt Valkhof Festival zich sterk voor. Dit jaar niet in het Valkhofpark, maar in Doornroosje. Daar presenteren we tijdens de Vierdaagsefeesten zeven dagen lang programma, beperkt toegankelijk voor publiek. Eerder werden al shows van Altin Gün en drum 'n bass-label WTF aangekondigd, inmiddels is het programma compleet met Jungle by Night, Jameszoo, Linde Schöne, Barker en Mensen Zeggen Dingen. 

Nadat de reeks van Valkhof Festival en Doornroosje op zaterdag 18 juli is geopend door een speciale revueshow van WTF, treedt op zondag 19 juli Mensen Zeggen Dingen aan. De organisatie, die vorig jaar nog programma maakte in de Valkhofkapel, neemt aanstormende schrijvers, sprekers en denkers mee naar Nijmegen voor een avond vol spoken word en snoeiharde voordrachten. 

Verder is het programma zo veelzijdig als de line-up van Valkhof Festival normaal gesproken is. Zo speelt elektronica-en jazztovenaar Jameszoo op 20 juli live een soundtrack bij de mysterieuze Thaise film Uncle Boonmee Who Can Recall His Past Lives, die tijdens zijn show vertoond wordt in de zaal. Het negenkoppige collectief Jungle by Night - tien jaar terug voor het eerst op Valkhof Festival - komt een dag later de boel opzwepen met zijn beproefde mix van afrobeat en krautrock. 

Hiphopdiva en Nijmeegs trots Linde Schöne geeft op 22 juli een voorproefje van haar langverwachte tweede plaat en Barker, resident van de prestigieuze Berlijnse club Berghain, reist op 24 juli af naar Nederland voor een speciale ambient liveset, die ongetwijfeld net zo betoverend wordt als zijn introspectieve album Utility.

De kaartverkoop voor alle shows is begonnen via de site van Doornroosje.

Richtlijnen van het RIVM

Bij de shows worden de richtlijnen van het RIVM vanzelfsprekend nauwkeurig gevolgd. De capaciteit is beperkt en mensen die niet tot één huishouden behoren wordt vriendelijk doch dringend verzocht anderhalve meter afstand van anderen te bewaren. Bezoekers worden aangemoedigd om zo veel mogelijk lopend of met de fiets naar Doornroosje te reizen en alleen het openbaar vervoer te gebruiken als het echt niet anders kan. We houden de veiligheid van bezoekers, medewerkers en artiesten voortdurend in het oog en zijn verheugd om onze bezoekers tóch een beetje festivalgevoel te kunnen bezorgen.
 

Dit vind je misschien ook leuk