Sluiting Podium – Dans- en Theaterwinkel Nijmegen

Na bijna 38 jaar een vertrouwd beeld te zijn geweest voor het Nijmeegse winkelpubliek in de van Welderenstraat, sluit dans- en theaterwinkel Podium voorgoed haar deuren. Eigenaresse Petra Föllings gaat met pensioen.

In 1985 werd Podium opgericht als kleine theater- en tweedehands kledingwinkel op de Kannenmarkt. De missie: uitgroeien tot dé speciaalzaak voor theaterkleding en -accessoires. In het kleine atelier op het winkelzoldertje werd met een naaimachine de start gemaakt van de kostuumafdeling, de verhuurtak die uiteindelijk meer dan 1000 kostuums omvatte, van middeleeuwse rococo tot Braziliaanse carnavalskleding en de Nijmeegse Sint en Pieten. Niet lang na de oprichting werd de dansafdeling aan de zaak toegevoegd en zo groeide de winkel uit tot een begrip in Nijmegen en zelfs ver daarbuiten.

Zowel dansliefhebbers als (hobby-)grimeurs en carnavalsvierders werden bij Podium van professioneel advies voorzien. Vele balletdansers kwamen speciaal voor spitzen, persoonlijk aangemeten door het scherpe oog van de eigenaresse, en tango- en salsadansers van over de hele wereld kochten hier hun elegante dansschoenen. Menig bekend theaterfiguur kwam regelmatig langs voor make-up of bakkebaarden. Na het verkopen van de kostuumafdeling, kwam daar een rijke yoga-afdeling voor in de plaats. De laatste jaren was Podium vooral bezig met het verduurzamen van haar assortiment.

Podium heeft haar deuren nu officieel gesloten, maar verkoopt voorlopig nog online via de webshop www.podium-nijmegen.nl.

Dit vind je misschien ook leuk...