Single releaseshow Misprint in ‘Museum’ in museum De Bastei

Op 8 april verschijnt ‘Museum’, de nieuwste single van de Nederlandstalige indieband Misprint. In minder dan twee minuten schetst zanger Tom Verstappen een museum van zijn leven, waar een kaart uit Zierikzee en een vlinder in een lijst zij aan zij liggen met afbakbroodjes en zijn ochtendritueel.

‘Museum’ komt midden in de Nationale Museumweek uit. Om dat te vieren slaat Misprint de handen ineen met natuurhistorisch museum De Bastei in Nijmegen. Op 9 april presenteert de band haar nieuwste single tussen de museumstukken. Naast een show van Misprint is er een gastoptreden van Bumble B. Boy, voordrachten van Jens Bouwman en Sam Theunissen, en exposeren Arnhems kunstcollectief Allard en Joris Moore een verzameling werken. Het programma begint om 15:30 en is toegankelijk voor alle bezoekers van het museum.

Bio

Misprint fluistert haar luisteraars gemoedelijke woorden toe om hen vervolgens met gruizig punkgeweld de moshpit in te sleuren. Het Nijmeegse viertal zingt, schreeuwt en spuugt in het Nederlands over emancipatie, afbakbroodjes en andere alledaagse zaken. Het nummer ‘Anja Verhoeven’ van debuut-EP De eerstgeborenen werd door 3voor12 Gelderland opgenomen in de eindejaarslijst van 2021.

 

Dit vind je misschien ook leuk...