Regenboog Senioren in de schijnwerpers

Op woensdag 20 juli is Nijmegen weer dé roze regenbooghoofdstad van Nederland. Stichting Roze Woensdag pakt dit jaar flink uit om op de woensdag van de Vierdaagsefeesten zichtbaarheid te creëren voor de diverse groepen binnen de LHBTIQ+ gemeenschap. Naast de straatfeesten, ligt de nadruk van het inhoudelijke programma op LHBTIQ+ jongeren en ouderen en andere specifieke doelgroepen.

Roze Woensdag zal gegarandeerd weer een van de drukbezochtste dagen van de Vierdaagsefeesten zijn, maar Stichting Roze Woensdag vindt het belangrijk om ook met een inhoudelijk programma aandacht te vestigen op kwesties binnen de LHBTIQ+ gemeenschap. Omdat Roze Woensdag staat voor een inclusief feest, een feest waar iedereen welkom is worden samen met vele partners verschillende programmaonderdelen georganiseerd, die voor iedereen toegankelijk zijn.

Regenboog Senioren

Een van die programmaonderdelen is een speciaal programma voor Regenboog Senioren. Dit programma vindt in 2022 voor het eerst plaats. Dit programma is samengesteld door Heldine Dunlop en Clem Bongers. Heldine Dunlop: “Ik miste een programmaonderdeel waar ik me thuis voel. Ik voel me minder thuis in al het feestgedruis, maar wil wel graag Roze Woensdag vieren. Daarom organiseren we met Stichting Roze Woensdag een speciaal programma, zo wordt Roze Woensdag steeds meer een feest voor écht iedereen!”.

Hierna volgt een speciale filmvertoning in Arthouse LUX van de legendarische film ‘Priscilla Queen Of The Desert’.

Het programma

Het middagprogramma begint om 14.30 uur en vindt plaats in het Roze Huis Nijmegen. Bezoekers kunnen genieten van een aantal optredens, deelnemen aan een pubquiz en een klein muziekprogramma. En getuige zijn van een bijzonder interview met Mister en Miss Senior Pride 2022. Dan volgt er een speeddate op basis van filminteresses. Het zou zomaar kunnen gebeuren dat je een verrassende ontmoeting krijgt met een man, vrouw, X die jouw filminteresses deelt. Na het middagprogramma in het Roze Huis gaan we allemaal lekker uit eten en om 20.00 uur is er in Arthouse LUX, op loopafstand van het Roze Huis, een speciale filmvertoning met een klassieke roze film. Kortom, een gezellig programma dat gehost wordt door Mister Senior Pride 2019: Clem Bongers.

Locatie, kosten en aanmelden

Het programma start, zoals gezegd, om 14.30 uur in het Roze Huis, Sint Anthoniusplaats 1, 6511 TR Nijmegen.

Het programma in het Roze Huis en Arthouse LUX is gratis. Het diner is op eigen kosten. Zowel voor het programma in het Roze Huis als voor de film in Arthouse LUX is aanmelden noodzakelijk. Er is die middag en avond plaats voor 50 mensen, dus meld je snel aan via regenboogsenioren@rozewoensdag.nl. Na aanmelding krijg je een bevestiging van deelname. Reserveer een gratis kaartje voor de film via de website van Arthouse LUX.

Dit programma wordt aangeboden door Stichting Roze Woensdag, Sterker Sociaal werk, Stichting Vierdaagsefeesten en Arthouse LUX.

Wil je meer weten over alle activiteiten op Roze Woensdag 2022? Kijk dan op rozewoensdag.nl. Daar vind je ook informatie over de verschillende locaties en tijden. Of volg Roze Woensdag op social media via Facebook of Instagram.

Dit vind je misschien ook leuk...