Quiet Conversation: Korneel Jeuken van 17 juni t/m 14 juli

Met ‘Quiet Conversation’ toont Korneel op de kast bij ZaadeL Makerij een collage van zijn ‘blockheads’ gecombineerd met de protestborden die ontstonden in een tijd die drijft op controverse. De borden verwoorden de verwarring die zich meester van je maakt als je in een woud van meningen de weg zoekt, maar de échte waarheid blijkt: Ik weet het niet.

Korneel Jeuken: kunstenaar, illustrator en cartoonist

Na het bewandelen van een breed pad in de kunstwereld waarin zijn werk vele verschijningsvormen kende: installaties, schilderijen, video’s en community art, nam hij een paar jaar geleden een zijpad. Het begon met een experiment waarbij hij snelle tekeningen begon te maken op materialen die hij om zich heen vond. In hoog tempo ontstond een grote collectie van comic-art schilderijtjes op karton, hout, behang en verpakkingen. Sommige lijstte Korneel in en andere hing hij los op. Hij exposeerde de werken online onder de naam Jøken en verstuurde ze wereldwijd. Het zijpad dat hij als experiment koos, wordt steeds belangrijker omdat het snelle intuïtieve werken leidt tot een explosie van kleur en maffe vondsten die ondanks (of dankzij) hun absurdistische karakter iets zeggen over Korneel in de wereld. "Ik houd ervan om eindeloos aan deze schilderijen te schaven tot compositie en kleur perfect zijn"

Hij volgde zijn opleiding aan academie St. Joost in Breda en het Piet Zwart Instituut in Rotterdam en exposeerde in binnen- en buitenland. Korneel is stripmaker en tekent actuele cartoons voor dagblad De Gelderlander.

Kom meer over Korneel Jeuken te weten via www.korneeljeuken.com, Instagram @korneeljeukenart of Facebook @korneeljeukenart

Bezoek de expositie

Waar: ZaadeL Makerij:
Wanneer: van 17 juni t/m 14 juli
Openingstijden: dinsdag t/m zaterdag 10:00 - 17:00 - donderdag tot 20:00

Dit vind je misschien ook leuk...