Programmaweek rondom eenzaamheid in LUX

Arthouse LUX en theatergezelschap Via Berlin organiseren van woensdag 24 t/m zondag 28 november 2021 de programmaweek ‘Instant Loneliness’: met diverse kunstvormen zoals muziektheater, film en gesprek gaan ze op zoek naar de verbindende kant van eenzaamheid. Daarin staan verschillende vragen centraal, zoals ‘Hoe ziet eenzaamheid eruit?’ en ‘Is het altijd erg om eenzaam te zijn?’.

Centraal staat de muziektheatervoorstelling Instant Loneliness van Via Berlin & Cello Octet Amsterdam; een muzikaal levensconcert van acht cellisten, een danser en een actrice. Een totaalervaring die ons van eenzaamheid naar verbinding brengt, die die week 5 keer in LUX te zien is. Verder op het programma: filosoferen over eenzaamheid met kinderen tussen 9 en 12 jaar in Brieven aan de eenzaamheid, de talkshow Buitenstaanders met BNN-presentatrice en programmamaker Eva Eikhout, sociaalwerkers, deskundigen en Nijmeegse dak- en thuislozen over verbondenheid en eenzaamheid in onze stad, een gezellig samenkomen in De Kleine Zondagsviering, het programma Loneliness and displacement waarin we middels eten, kunst en gesprek op zoek gaan naar de verbinding tussen Nederlander en Nieuwkomer en tussen generaties vluchtelingen én een filmcollege van filmdocent Constant Hoogenbosch, waarin het thema ‘Eenzaamheid in film’ centraal staat.

De programmaweek Instant Loneliness wordt georganiseerd door LUX en Via Berlin, in samenwerking met de Radboud Universiteit, Cultuur op de Campus, Sterker, Beeldbrengers, Yalla Foundation, FPK en Prins Bernhard Cultuurfonds.

Meer informatie en volledige persbericht, zie: lux-nijmegen.nl/nieuws/programmaweek-rondom-eenzaamheid

Dit vind je misschien ook leuk