Programma festival Nimma aan zee bekend!

Nijmegen is Warming Up! Net als de rest van de wereld. Maar wat betekent dat? En hoe gaan we daarmee om? Op zondag 13 september vindt de eerste editie van het kunst- & klimaatfestival Warming Up: Nimma aan Zee in en om LUX plaats. Dit eendaagse festival – onderdeel van de landelijke klimaatbeweging Warming Up - staat in het teken van klimaatverandering en –adaptatie met o.a. toegankelijke workshops, bijzondere films en diepgaande gesprekken met kunstenaars, politici, journalisten en ondernemers. Het programma is vandaag op de website van LUX bekendgemaakt. De kaartverkoop is gestart!

Programma & kaartverkoop

In de diverse programma’s van Warming Up: Nimma aan zee – geheel corona-proof - leer je niet alleen wat klimaatverandering en –adaptatie inhoudt, maar ook wat je zelf kan doen om zeespiegelstijging te voorkomen. Zo leer je in de workshop Koken met conserven wat verticaal evacueren is en ontdek je met conserven ook een hele lekkere maaltijd kan maken. Of doe mee aan de workshop Leren protesteren, waarin Jaap Scheeren aan de hand van zijn guerrillakunst vertelt over hoe de culturele sector op ludieke wijze haar stem kan laten horen in het klimaatdebat. Of ga mee wandelen in de Ooij met het programma Wadlopen in Nimma.

Gedurende de dag vindt er in verschillende Nijmeegse straten Het Grote Straatberaad plaats; een volksvergadering over het klimaat met liveoptredens, inspirerende hulplijnen en video’s dat zich helemaal in eigen straat afspeelt. ’s Middags vindt in LUX de ‘Wrap up’ van Het Grote Straatberaad plaats, waarin het resultaat van deze beraden - de eerste eigen Nijmeegse klimaatverklaring - wordt gepresenteerd.

Ontdek het volledige programma op: lux-nijmegen.nl/warmingup.

Nimma aan zee

Tijdens Warming Up: Nimma aan zee op zondag 13 september gaan we uit van de verbeelde toekomstige omstandigheid dat Nijmegen aan zee ligt. Door de stijging van de zeespiegel zijn grote delen van ons land ondergelopen. Nijmegen kent geen Waalstranden meer, maar zeestranden. Wat doet het met de lokale biodiversiteit? En wat gebeurt er met de klimaatvluchtelingen uit de Randstad? Verandert ons dieet? Wordt Nijmegen een toeristenhoofdstad?

Over Warming Up

Warming Up: Nimma aan zee is onderdeel van het landelijke project Warming Up, dat kunst en cultuur verbindt met het klimaatvraagstuk. Want de cultuursector bereikt jaarlijks 90% van alle Nederlanders. Het brengt mensen samen en weet als geen ander het publiek in het hart te raken met muziek, verhalen en beelden. En dat is nodig om mensen in beweging te brengen voor verandering.

Warming Up: Nimma aan zee wordt georganiseerd in samenwerking met Waterschap Rivierenland, Europe Direct, Gemeente Nijmegen, Duurzaamheidscafé, Architectuurcentrum Nijmegen, De Bastei & Operatie Steenbreek, Radboud Green Office, Rooftop Revolution en het Besiendershuis. Het landelijke project wordt georganiseerd vanuit Stichting Impact Makers.

Meer informatie

Het programma & kaartverkoop via lux-nijmegen.nl/warmingup.