POST opent 5 juni de deuren met expositie When Stones Awake

Het is zover: POST gaat open! Zaterdag 5 juni opent When Stones Awake in Nijmegen. De expositie draait om de vraag: Wat betekent het om herinnerd te worden en wat betekent het om vergeten te worden? De expositie is te bezoeken van donderdag tot en met zondag, tussen 12:00 en 17:00. We vragen bezoekers vriendelijk om een mondkapje te dragen en bij binnenkomst naam en contactgegevens te noteren.

When Stones Awake

Terwijl sommige mensen en gebeurtenissen letterlijk en figuurlijk in steen zijn gebeiteld, zijn andere dat niet. De vraag rijst op: wat betekent het precies om herinnerd te worden en wat betekent het om vergeten te worden? When Stones Awake bevraagt de publieke manier waarop specifieke mensen en gebeurtenissen worden herinnerd. Er worden kunstwerken getoond die, direct of indirect, te maken hebben met het idee van herinneren door middel van monumenten. De tentoonstelling kijkt terug en denkt vooruit om vragen te stellen over het auteurschap van monumenten. Ze weerspiegelt de herinnering en de vergetelheid als symbolen voor leven en dood.

Publiek programma: Sounds

Sounds is een publiek programma van POST, waarin we door middel van muzieknummers en verhalen reflecteren op kunstwerken. Dit kan een nummer zijn dat je aan een van de kunstwerken doet denken, of een gevoel vastlegt dat het hoofdthema weerspiegelt. De editie over When Stones Awake vindt plaats op donderdag 8 juli om 20:00 Onder voorbehoud zal dit live in de POST ruimte plaatsvinden, binnen de coronaregels. Er is dan ook een beperkt aantal plaatsen, dus meld je snel aan via gerda@platformpost.nl!

Over de kunstenaars

Raul Balai a.k.a. el bastardo is gefascineerd door de manier waarop onze gemoedstoestand het  kader vormt voor hoe we de wereld zien en hoe die aanwezig is in het alledaagse. Ook is hij geïnteresseerd in de manier waarop de media en wetenschappers onze wereld representeren vanuit de westerse 'situatie', de bravoure van zijn volkeren en de heldenmoed van zijn landen.

In haar praktijk laat Semâ Bekirović zich inspireren door biologie, filosofie, geschiedenis en wetenschap. Haar werk is gebaseerd op het idee van opkomst, de (niet bestaande) grens tussen natuur en cultuur, en alle denkbare soorten natuurlijke fenomenen en processen. Ze gaat in op het belang, voor ons als mensen, om te proberen een meer bescheiden positie in te nemen ten opzichte van andere levende en niet-levende objecten.

Olga Ganzha zoekt in haar werk vaak naar balans, door onsamenhangende elementen of verschillende soorten elementen op een interdisciplinaire manier met elkaar te verbinden. Ze giet op een rituele manier persoonlijke herinneringen aan geschiedenis en cultuur in artistieke vorm. Door middel van een grote verscheidenheid aan materialen en technieken onderwerpt Lennart Lahuis teksten en beelden aan natuurlijke processen, zoals verdamping, verbranding en erosie, om de materiële omstandigheden en grenzen van de leesbaarheid ervan te verkennen. Hij ziet visuele communicatie als een daad van het maken van sporen en legt de vluchtige en poëtische kwaliteiten bloot die inherent zijn aan deze benadering.

In zijn praktijk heeft Suat Öğüt een interdisciplinaire benadering van zijn werk, dat handelt over identiteit, biografie, de waarde van kunst en culturele consumpties door relaties over herinnering, perceptie en getuigenis.

Dit vind je misschien ook leuk