Oddstream organiseert Odd Café over kunstwerk over gamers

Tijdens de Nijmeegse Kunstnacht (op zaterdag 18 september) presenteren galerie Singular-Art en Oddstream samen het nieuwe werk van kunstenaar Sjef van Beers: Gamer Keyboard Wall Piece #1. Een week eerder, op donderdag 9 september, vertelt Sjef van Beers tijdens een vrij toegankelijke bijeenkomst over het maakproces van dit kunstwerk. Ook Abbey Pusz & Margo Bergamini van het  platform [DO NOT RESEARCH] geven een presentatie. Dit Odd Café vindt plaats in Vief, aan de Waalkade in Nijmegen. 

Gamer Keyboard Wall Piece #1 

Sjef maakt in Gamer Keyboard Wall Piece #1 gebruik van de cyberpunk-esthetiek van typische game-hardware om aan de haal te gaan met het stereotype van de gamer, een jongen die gekluisterd aan zijn beeldscherm zit en zichzelf op zijn slaapkamer heeft opgesloten. De gamer gaat introvert door het dagelijks leven, maar binnen de veilige omgeving van zijn games en de online community daar omheen, kan hij al zijn frustraties afreageren. 

Inspiratie 

Met het gamer-toetsenbord als medium, herdefinieert kunstenaar Sjef van Beers het beeld van de stereotype gamer. In dit kunstwerk draait Sjef de functie van het toetsenbord om: in plaats van dat het wordt ingezet voor de gebruiker om te gamen of om comments op Discord servers en internetfora te plaatsen, laat hij het toetsenbord terugpraten. De totstandkoming van Gamer Keyboard Wall Piece #1 is mogelijk gemaakt door Mondriaan Fonds en Stroomversneller. 

[DO NOT RESEARCH] 

Dit platform voor kunst en internetcultuur ziet onze ervaring met het internet als een motor voor onze cultuur. De naam van het platform verwijst naar de verbale meme “DO NOT RESEARCH” die vaak ironisch ingezet wordt, en aanmoedigt juist wel onderzoek te plegen. De groep startte als een leesgroep, maar werd al gauw een rijk platform met blogposts, kunstwerken en workshops. Abbey Pusz & Margo Bergamini zijn twee hoofdmoderatoren van [DO NOT RESEARCH] en gaan deze avond in gesprek over hun platform. 

Praktische informatie 

Odd Café: Keyboard Language vindt plaats op donderdag 9 september om 20.00 uur bij Vief (aan de Waalkade in Nijmegen). De voertaal is Engels. Entree is gratis. Meld je aan via info@oddstream.nl

Over Oddstream 

Oddstream organiseert exposities, meet-ups en workshops voor kinderen en volwassenen rondom kunst en technologie. Oddstream art & technology is onderdeel van Lindenberg Cultuurhuis in Nijmegen. www.oddstream.nl  

Dit vind je misschien ook leuk