Normbrekende voorstelling 'USUALLY I’M ON TOP' bij De Lindenberg

De voorstelling USUALLY I’M ON TOP van mixed-abled theatergezelschap Speels Collectief gaat na groot succes van de première in afgelopen maart door. De voorstelling over de heersende normen rondom seksualiteit en vrouwelijkheid zal op 15 september gespeeld worden in Cultura Ede en op 6 oktober te zien zijn in de Lindenberg in Nijmegen.

In een wereld waarin schoonheid en perfecte plaatjes het beeld van de werkelijkheid vervagen en vervangen, trekt USUALLY I’M ON TOP het ideaalbeeld van haar sokkel. In de voorstelling worden de dominante normen over vrouwelijkheid en seksualiteit bevraagd door een zeer diverse groep van zeven vrouwen met en zonder beperking. Door hun ervaringen en verlangens te delen streven zij naar een absolute verwerping van het heersende moraal.

Nieuwe definitie seksualiteit in Van Dale

En dat is inmiddels deels gelukt. Dankzij USUALLY I’M ON TOP is de definitie van seksualiteit in de Dikke van Dale aangepast. Tijdens onderzoek voor de voorstelling ontdekte Speels Collectief een beperkte betekenis, waarna zij in gesprek ging met het online woordenboek. Ze kwamen tot de conclusie dat de opvatting over seksualiteit inderdaad aan het verschuiven is. De definitie is vervolgens aangepast.

“De nieuwe definitie geeft iets meer ruimte voor verschillende perspectieven”, zegt Sanne Arbouw, artistiek en zakelijk leider bij Speels Collectief. Arbouw regisseert ook de voorstelling USUALLY I’M ON TOP. “Maar het blijft één definitie voor een heel breed begrip. En zoals in onze voorstelling naar voren komt, beleeft iedereen seksualiteit op haar, diens of zijn eigen manier.”

Meer info en tickets te vinden op de website van Lindenberg. 

Dit vind je misschien ook leuk...