Nijmeegse schrijvers in de Hortus Nijmegen

Op woensdag 22 september zijn drie Nijmeegse schrijvers te gast in Hortus Nijmegen: Willem Claassen, Hanneke Hendrix en Rinske Kegel. Speciaal ter ere van het 50-jarig jubileum van de Hortus schreven ze nieuw werk. Ze dragen dit ’s avonds voor in de prachtige tuinen aan de d’Almarasweg 22d in Nijmegen. Ook lezen ze voor uit bestaand werk.

Bestuurslid Jan Jansen van Hortus Nijmegen leidde de schrijvers voor inspiratie rond in de Hortus. Hij zal op de avond zelf ook een prachtig verhaal over deze bijzondere tuinen vertellen. Vanaf 19.30 uur zijn bezoekers welkom om de beeldenexpo in de tuin te bekijken. In de kas zijn een aantal presentaties te zien, over onder meer de historie van de Hortus. Ook worden de mooiste foto’s van de Hortus getoond, gemaakt en ingezonden door bezoekers.

Om 20.00 uur start het programma met een welkomstwoord van Willemijn van Hulten, directeur van Hortus Nijmegen. Moderator Marcel Wortel zal de schrijvers interviewen. De avond duurt tot 22.00 uur. Kaarten kosten € 5,- en zijn verkrijgbaar via www.obgz.nl/agenda.

Over de schrijvers

Willem Claassen (1982) schrijft proza en non-fictie. Hij publiceerde een roman (Park) en twee verhalenbundels (De koe die de Waal over zwom en Beungening). Columns van zijn hand verschijnen in De Gelderlander. Willem begeleidt schrijvers in het talentontwikkeltraject van De Nieuwe Oost | Wintertuin.

Hanneke Hendrix (1980) is schrijver, podcast- en hoorspelmaker. Ze maakt al een decennium hoorspelen, waaronder de luisterhit Wraak: ’s Neerlands eerste 380˚ vormgegeven audioserie die al een jaar de best beluisterde fictieserie van Nederland is. Ook maakt ze non-fictie podcasts, waaronder de succesvolle keukentafelpodcast Ik ken iemand die. Bij uitgeverij Das Mag schrijft ze aan haar vierde roman.

Rinske Kegel (1973) is dichter en schrijver. Zij publiceerde onder andere bij de literaire tijdschriften Kluger Hans, De Revisor, De Poëziekrant en Het Liegend Konijn. Ze is naast schrijver werkzaam als natuur-pedagogisch medewerker. In oktober 2019 kwam haar debuutbundel ‘Als het maar een vacht heeft’ uit bij Uitgeverij De Zeef. Ze schreef naast poëzie een boek met verhalen over dieren, ‘Dierenrijk’, dat in het najaar van 2019 uitkwam bij Uitgeverij Palmslag. 

De Bibliotheek Gelderland Zuid organiseert het hele jaar door literaire en culturele activiteiten. Kijk voor het hele programma op www.obgz.nl/agenda. Van 21 t/m 26 september vinden er diverse feestelijke activiteiten plaats in Hortus Nijmegen ter ere van het 50-jarig bestaan. Meer informatie op www.hortusnijmegen.nl.

Dit vind je misschien ook leuk