Nijmeegse punkbank Ink Bomb releaset gloednieuwe versie van debuutsingle Invincible Summer

Om deze sobere zomer zonder livemuziek wat meer flair te geven, brengt de Nijmeegse punkband Ink Bomb vandaag de titelsong van debuut-ep ‘Invincible Summer’ (2016) opnieuw uit.

Luister hier naar onze nieuwe versie van Invincible Summer!

Volgens gitarist Quirijn Foeken was de originele versie uit 2016 ‘leuk, maar kon-ie beter’. “Toen ik klaar was met liedjes opnemen voor de split met No Breakfast Goodbye ging ik zoals altijd ons oeuvre langs. Als je naar de liveversie van Invincible Summer luistert van ons optreden in Doornroosje, klinkt die overtuigender dan op de plaat. Met een hoger tempo, meer vocalen.”

In de woorden van zanger Joost Hoedenmaeckers werkt het zorgeloze, vrijheidsminnende Invincible Summer ’21 in deze schrale tijden als ‘een antidepressivum tegen het zware gewicht van de wereld die als een loden bal op je schouders ligt’. Daarnaast is de uitvoering van het nummer in de loop der jaren met de band meegegroeid. Bassiste Arina Banga: “Als band zijn we de sinds 2016 zowel compositorisch als qua samenspel erg gegroeid en dat willen we laten horen met Invincible Summer ’21. Mijn baslijn was eerder wat basaler. Nu bevat die meer…”

“Tierelantijnen”, vult drummer Paul van de Geijn aan.

Arina: “Tierelantijnen inderdaad” (lacht).

Net als het origineel is Invincible Summer ’21 opgenomen en gemixt in Fiction Studio van gitarist Quirijn Foeken. De mastering was in handen van de Amerikaanse masteraar Bill Henderson van Azimuth Mastering. Invincible Summer ’21 verschijnt vandaag op Bandcamp, YouTube, Spotify en alle andere streamingservices.

Biografie Ink Bomb

Toen de leden van de Nederlandse melodieuze punkband Ink Bomb voor het eerst samen de oefenruimte betraden, waren ze nog volslagen vreemden voor elkaar. Zes jaar later heeft de band door meerdere landen getoerd en een split, twee ep's, en een volledig album uitgebracht.

Toen covid-19 uitbrak moesten de bandleden improviseren om Ink Bomb levend te houden. Ze besloten om nieuw materiaal te schrijven voor een split met hun vrienden van No Breakfast Goodbye. Deze split bevat volledig nieuw materiaal met het handelsmerkgeluid van Ink Bomb: snelle, agressieve liedjes die niet altijd de standaardsongstructuur of punkrockclichés volgen, maar altijd mooie melodieën bevatten met een gezonde dosis melancholie. In augustus 2021 bracht Ink Bomb de titelsong van hun debuut-ep ‘Invincible Summer’ opnieuw uit om te laten zien hoezeer de band gegroeid was. Maar het liefst gaan de bandleden de podia weer op. Ze kunnen niet wachten om weer op te treden!

* Releases: single Invincible Summer ’21 (2021), split met No Breakfast Goodbye (2021), debuutalbum Fiction (2019), ep Swim (2017), ep Invincible Summer (2016), vijf akoestische covers voor verschillende goede doelen.
* Tournees in Nederland, België, Duitsland, Verenigd Koninkrijk en Denemarken.
* Voorprogramma’s: The Toy Dolls, SNFU, I Against I, Make War en Martha.

Dit vind je misschien ook leuk