Nijmeegse Kunstnacht viert jubileumeditie op zaterdag 18 september 2021

De Nijmeegse Kunstnacht wordt dit jaar voor de tiende keer georganiseerd. Dat wordt gevierd met een speciaal jubileumprogramma op zaterdagavond 18 september 2021. Op ruim 25 locaties in het stadscentrum en op het Honigcomplex vindt een divers cultureel programma plaats, met kunst in allerlei disciplines. De kaartverkoop gaat 30 april van start. 

De Nijmeegse Kunstnacht viert jaarlijks de opening van het nieuwe culturele seizoen. Tussen 20:00 en 01:00 uur kunnen de bezoekers ontdekken wat Nijmegen aan kunst en cultuur te bieden heeft. Ruim 50 culturele partijen presenteren unieke cross-overs van muziek, dans, beeldende kunst, film, theater, multimedia, wetenschap, literatuur en poëzie. Het Afrika Museum werkt bijvoorbeeld samen met Bibliotheek De Mariënburg, en verschillende Nijmeegse festivals zoals Music Meeting en Go Short presenteren zichzelf in het Festivalhuis. Ook een aantal Arnhemse partijen nemen deel aan het programma, zoals Toneelgroep Oostpool en ArtEZ Muziektheater. Vanwege de tiende verjaardag van de Kunstnacht krijgt het programma een extra feestelijk tintje. Het volledige jubileumprogramma wordt in juli bekend gemaakt. 

Coronaproof cultuurbeleving

In 2020 werd de Kunstnacht geannuleerd vanwege de coronamaatregelen, maar na de lange lockdown is het belangrijker dan ooit om de kunst in de stad weer te vieren. Daarom wordt bij de organisatie van de Kunstnacht op 18 september 2021 rekening gehouden met verschillende risiconiveaus van het coronavirus en de bijbehorende maatregelen. Zo kan het festival op een veilige manier doorgaan, zonder dat dit ten koste gaat van de festivalbeleving.  

Start kaartverkoop 

Op 30 april start de voorverkoop: een ticket kost €17,50. Om een veilig bezoekersaantal te garanderen, wordt eerst een beperkt aantal kaarten verkocht. Wees er dus op tijd bij als je verzekerd wilt zijn van een ticket. Mocht het festival toch niet door kunnen gaan in september, dan krijgen de kaartkopers uiteraard hun geld terug.  

Voor meer informatie en kaartverkoop, kijk op www.nijmeegsekunstnacht.nl 

Dit vind je misschien ook leuk