Nijmeegse Gedichtennacht The Movie met Iduna Paalman, Simone Atangana Bekono en vele anderen

De Nijmeegse Gedichtennacht vindt al jaren plaats als opener van de Poëzieweek. In 2021 geven organisatoren Op Ruwe Planken, Onbederf’lijk Vers en De Nieuwe Oost | Wintertuin een andere draai aan dit programma. Het gaat digitaal plaatsvinden onder de titel: Nijmeegse Gedichtennacht, The Movie. Met op het gratis toegankelijke programma voordrachten van onder meer Iduna Paalman, Simone Atangana Bekono, Wout Waanders en de nieuwe Nijmeegse stadsdichter.  

Op donderdagavond 28 januari worden kijkers meegenomen op een poëtische videotocht door Nijmegen. Dichters Iduna Paalman, Simone Atangana Bekono, Wout Waanders en de nieuwe stadsdichter dragen voor op verschillende locaties. Daarnaast zijn er voordrachten van Sanne de Kroon en Babeth Fonchie, twee talenten geselecteerd door Op Ruwe Planken en Onbederf’lijk Vers. En is er muziek van de Nijmeegse rapper Disci! Iedereen kan dit programma vanuit huis gratis bekijken. Eindelijk een Gedichtennacht waarbij bezoekers, zoals dat hoort in de nacht, ook daadwerkelijk in pyjama kunnen arriveren.

Iduna Paalman (1991) is dichter en schrijver. In het najaar van 2019 verscheen haar poëziedebuut De grom uit de hond halen, dat bekroond werd met de Poëziedebuutprijs 2020 en genomineerd werd voor de Ida Gerhardt Poëzieprijs en de C. Buddingh’-Prijs. De Volkskrant riep haar uit tot literatuurtalent van het jaar. Haar werk verscheen onder meer in De Revisor, De Gids, De Groene Amsterdammer en NRC Handelsblad.

Simone Atangana Bekono (1991) studeerde in 2016 af aan Creative Writing ArtEZ met de poëziebundel hoe de eerste vonken zichtbaar waren, die in herdruk verscheen bij Wintertuin Uitgeverij in samenwerking met Lebowski Publishers en in 2018 bekroond werd met de Poëziedebuutprijs Aan Zee. De bundel verschijnt dit najaar ook in Engeland. Afgelopen september verscheen haar debuutroman Confrontaties, die met vier sterren werd beoordeeld door de Volkskrant.

NIJMEEGSE GEDICHTENNACHT 2021, onderdeel van Nijmeegse Poëzieweek. 
Datum donderdag 28 januari 2021
Locatie online, via gedichtennacht.nl
Publicatiemoment 22u00
Entree gratis

De Nijmeegse Gedichtennacht wordt mede mogelijk gemaakt door Prins Bernhard Cultuurfonds Gelderland.

Dit vind je misschien ook leuk