Nieuw initiatief: POPOP Performance Hub

Nijmegen is een nieuw initiatief rijker; de POPOP Performance HUB. Het is een nieuw ontwikkelingsnetwerk voor performance. We delen connecties, faciliteiten, ideeën en expertise. We maken ruimte voor onderzoek, experiment en ontmoeting. Zo bieden we kunstenaars een plek om te groeien en ontwikkelen in hun artistiek proces. In maart 2022 trappen we af met een vijfdaagse workshop door performancekunstenaar Anet van de Elzen.

De POPOP Performance Hub is een initiatief van POPOP in samenwerking met Elky Rosa Gerritsen en Danielle Brans. Onder leiding van de initiatiefnemers vond in 2021 al een verkennende eerste ronde plaats; Performance Hub #1. Vanuit deze workshops en ontmoetingen werd gezocht naar een andere manier van kijken, denken, bewegen en uiten. In mei toonden enkele makers de eerste performances. In 2022 breidt POPOP de Performance Hub uit. Zo hebben zij twee gerenommeerde performancekunstenaars aan hen weten te binden; Anet van de Elzen en Johannes Deimling. Beiden geven een meerdaagse workshop waarin deelnemers worden gevoed en geprikkeld tot het creëeren van nieuw performance werk.

Anet van de Elzen trapt in maart af met de workshop Breathing Matters tijdens Performance Hub #2. Er wordt onderzocht wat adem ons brengt. Adem is er altijd. Het is gerelateerd aan alles; aan je denken, je doen, je beslissingen, aan je politieke correctheid, je geloof, aan wie je bent. Adem telt. Aan het eind van de workshop is er ruimte om werk te presenteren voor publiek.

Deelnemen?

Ben jij nieuwsgierig naar performance? Heb je zin om op een andere manier tot werk te komen? Op zoek naar nieuwe inspiratie, netwerk en speelmogelijkheden? Doe mee! Ervaring met performance is niet nodig. Een uitgebreide beschrijving van het programma vind je op de website, in het Nederlands en Engels. 

Dit vind je misschien ook leuk...