Nederland Leest met Adriaan van Dis

De landelijke leescampagne ‘Nederland Leest’ draait dit jaar om het thema Over de grens. Bezoekers van de bibliotheek krijgen de hele maand november het boek De wandelaar van Adriaan van Dis cadeau. Van Dis komt op dinsdag 9 november over dit boek vertellen in Bibliotheek De Mariënburg. Schrijver en striptekenaar Jelko Arts zal hem interviewen.

De wandelaar gaat over een Nederlander in Parijs. Hij krijgt bij een brand een hond in zijn schoot geworpen. Samen met de hond verkent hij de stad en komt terecht in een andere wereld. Een wereld van vluchtelingen, illegalen en zwervers. Adriaan van Dis over het boek: “De wandelaar speelt zich af in Parijs – een sociaal laboratorium waar het nieuwe kleurrijke Europa zich voltrekt. Het is ook een spiegelstad die een beroep doet op de noodzakelijke lenigheid van onze geest. En je hoeft er niet eens je stoel voor uit!” Van Dis wordt op dinsdagavond 9 november van 20.00 tot 22.00 uur in Bibliotheek De Mariënburg geïnterviewd door schrijver Jelko Arts. Hij zal vertellen over de totstandkoming van De wandelaar en een inkijkje geven in zijn schrijversbestaan.

Lezing: een voetreis naar Santiago de Compostela

Over de grens: dat is precies wat Ellen en Leo Eumelen hebben gedaan. In vijf maanden legden ze te voet een afstand af van bijna 3.300 kilometer naar Santiago de Compostela. Ellen en Leo laten op dinsdagochtend 23 november in Bibliotheek Muntweg in Nijmegen foto’s zien van hun tocht en vertellen over bijzondere steden, spannende uitdagingen, afgelegen wandelpaden en mooie ontmoetingen. Een kaartje kost €4,- voor bibliotheekleden en  € 5,- voor overige bezoekers. De lezing duurt van 10.30 tot 12.00 uur. Kaarten zijn verkrijgbaar via www.obgz.nl/agenda.

Voorleeslunch

Op vrijdag 12 november om 12.30 uur kunnen senioren in Bibliotheek Beuningen aanschuiven bij een voorleeslunch. Tijdens de lunch worden fragmenten uit De wandelaar voorgelezen. Ook is er live pianomuziek van Martijn Mommers. Een kaartje (inclusief lunch) kost 5 euro. Aanmelden via beuningen@obgz.nl of in de bibliotheek zelf.

Win een boekenpakket op maat

Tijdens Nederland Leest kun je een persoonlijk boekenpakket winnen. Als je via mail (actie@obgz.nl) of social media (#mijnmooistereisboek) jouw mooiste reisboek deelt en waarom, maak je kans op een gesprek met een klantadviseur van de bibliotheek. De klantadviseur geeft je persoonlijke leestips en op basis van het gesprek ontvang je een mooi boekenpakket op maat. Kijk voor meer informatie over Nederland Leest op www.obgz.nl/nederlandleest.

Dit vind je misschien ook leuk