Jane Bunnett Macqueue

Music Meeting & LUX starten nieuwe jazzserie

Music Meeting & LUX lanceren een nieuwe serie top (inter)nationale jazz- en improvisatieconcerten: MMore Jazz. In deze serie laten Music Meeting & LUX met optredens van gevestigde iconen, pioniers en talenten zien dat er in de hele wereld avontuurlijke en geïmproviseerde muziek gemaakt wordt. Het eerste concert is een unieke combinatie van zes vrouwelijke muzikanten. Jane Bunnett & Maqueque staan op 10 maart op het podium van LUX met een middag vol Cubaanse jazz.

De afgelopen jaren heeft gastprogrammeur Frank van Berkel de jazzprogrammering in LUX op de kaart gezet. Mede door zijn aanstelling als hoofd programmering bij het Bimhuis in Amsterdam geeft hij het stokje door aan Music Meeting. De expertise van Music Meeting op het gebied van avontuurlijke en genre-overstijgende internationale muziek verrijkt hiermee het jazzprogramma in Nijmegen, de ‘jazzstad van het Oosten’.

Improvisatie, avontuur en innovatie

De komende jaren programmeren Music Meeting & LUX per seizoen 6 concerten die gekenmerkt worden door improvisatie, avontuur en innovatie waarbij ook aandacht is voor authentieke, traditionele muziek. Voor iedere editie wordt gezocht naar cross-overs met andere muziekstijlen, interessante combinaties van artiesten en de nieuwste ontwikkelingen in hedendaagse jazz.

Jane Bunnett & Maqueque

Sopraansaxofonist en fluitiste Jane Bunnett houdt zich al decennialang vol toewijding bezig met Cubaanse muziek. Op haar - met prijzen overladen - albums vormt de vermenging van haar jazzroots met zowel de traditionele als moderne Cubaanse muziek de rode draad. Nu vangt er met Maqueque een volgend hoofdstuk aan in haar indrukwekkende carrière. Maqueque is een opwindend Cubaans sextet, vol energie en bestaande uit louter vrouwen. Alles wat Jane Bunnett in het verleden heeft gedaan heeft geleid naar deze groep, in Jane’s eigen woorden ‘het perfecte vehikel om mijn muziek te vertolken’.

Kaarten á € 17,50 zijn te koop via de website of aan de kassa van LUX.

Dit vind je misschien ook leuk