Museum Het Valkhof lanceert buggyboek DAG MUSEUM, een kennismaking met het museum voor de allerkleinsten

Kun je te jong zijn voor een museumbezoek? In Museum Het Valkhof denken we van niet – een museumbezoek is een geweldige ervaring voor iedereen! Speciaal voor de allerjongste museumbezoekers van nul tot vier jaar en hun (groot)ouders ontwikkelde Museum Het Valkhof het buggyboek DAG MUSEUM. Een ‘babyproof’ boekje over kijken naar kunst met baby’s en spelen in het museum met peuters.

DAG MUSEUM is door de afdeling educatie van het museum ontwikkeld met speciale aandacht voor de mogelijkheden en voorkeuren van de jongste bezoekers. Centraal staat het plezier van het kijken en het onderzoeken. Wil je kleintje het liefst de monumentale trappartij kruipend verkennen? Speuren naar dierfiguurtjes in de museumcollectie? Is het geïnteresseerd in kleuren en vormen? Dit boekje biedt suggesties en tips voor allerlei vragen en spelletjes tijdens het bezoek. 

De kleurrijke vormgeving van Wijtze Valkema nodigt uit om het boekje ook thuis met je baby of peuter te bekijken.

DAG MUSEUM is vanaf 16 juli te koop bij de receptie van Museum Het Valkhof en kost 4,95 euro. De entree voor kinderen is bovendien gratis. In de Museumwinkel is ook een luxe-exemplaar met aantrekkelijk en praktisch buggykoord verkrijgbaar voor 9,50 euro.

Boekgegevens:

DAG MUSEUM
ISBN: 978-90-6829-881-9
Prijs: 9,50 met speenkoord. Heeft u zelf al een speenkoord, dan kunt u het boekje voor 4,95 aanschaffen.

Dit vind je misschien ook leuk