LUX weer volledig open voor publiek

Arthouse LUX is vanaf zaterdag 5 juni weer volledig geopend voor publiek. Bekijk weer op het grote doek de mooiste (arthouse)films, beleef live theater en debat en praat na in Café LUX of op het terras. Het programma voor komende tijd is zojuist bekend gemaakt op lux-nijmegen.nl.

“Onze leefwereld was lange tijd beperkt tot de bubbel van huiskamer en het wereldwijde web. Binnenkort kan het weer live, en samen, iets waar we allemaal met smart naar hebben uitgekeken. Wij kijken er naar uit om dit weer samen met het publiek te mogen beleven en ontdekken!”, aldus Pien Houthoff, directeur-bestuurder van LUX. “We hanteren dezelfde maatregelen als voor deze lange sluiting; deze hebben bewezen een prettig en veilig bezoek mogelijk te maken”.

Geen toegangstesten

Er is vanaf zaterdag een maximum van 50 personen per (film)zaal toegestaan, testen voor toegang is niet nodig. In de praktijk kan maar in 2 zalen de maximale capaciteit van 50 personen gerealiseerd worden, in de andere zalen is dit minder om zo de 1,5 meter afstand te borgen. LUX kiest ervoor geen negatieve toegangstest verplicht te stellen, om een bezoek op deze manier zo toegankelijk mogelijk te houden.

LUX ziet het als haar verantwoordelijkheid om cultuur zo laagdrempelig mogelijk te houden. Er is een heel aantal aanpassingen gedaan in het pand wat betreft routing, minder fysieke contactmomenten en er is meer ruimte tussen de programma’s geprogrammeerd om zo ruime doorstroom te garanderen. Het afgelopen jaar is al aangetoond dat deze aanpassingen en protocollen goed werken, waarmee een bezoek aan LUX op een veilige wijze kan plaatsvinden.

Wat is er te beleven de komende tijd?

Het filmprogramma bestaat o.a. uit filmpremières van de drievoudige Oscarwinnaar Nomadland met Frances McDormand in de hoofdrol en David Byrne's American Utopia: registratie van de briljante Broadwayshow van voormalig Talking Heads-voorman David Byrne. En verder op het programma: Nederlandse film De Oost, Blackbird, The Dissident, Undine, Kom hier dat ik U kus, The Human Voice en de familiefilms Buurman & Buurman: Bakken & Grillen, Pieter Konijn op de Vlucht en Dropje. Omdat reizen nog lastig is, hebben we deze maand een aantal roadmovies geselecteerd, waardoor je in de filmzaal plaatsen als Parijs en Texas kan aandoen. En n de zomer gaan we op film-citytrip. Vanaf half juni zullen er ook weer podiumvoorstellingen in onze theaterzaal te beleven zijn! Het actuele programma is te vinden op lux-nijmegen.nl.  

LUX heeft de nodige maatregelen getroffen om je weer een fijne filmervaring te bieden. Meer informatie hierover vind je op lux-nijmegen.nl/coronavirus.

Dit vind je misschien ook leuk