LUX viert de zomer met uitgebreid zomerprogramma

De zomervakantie komt er weer aan en LUX viert de zomer met een uitgebreid programma! Geniet naast de reguliere filmreleases zoals Tina (DO 1 JUL), Effacer l’Historique (DO 22 JUL) en The Father (DO 26 AUG) - met een glansrol voor Anthony Hopkins – van o.a. film-citytrips, een alternatief vierdaagseprogramma, summer school-filmmasterclasses, ervaringstheater en de LUX Open Air. Meer informatie vind je op lux-nijmegen.nl/zomer.

Alternatief Vierdaagse-programma

Ook al zijn er dit jaar geen Vierdaagsefeesten, met zijn allen proberen het gevoel van de feesten toch een beetje te delen in de derde week van juli. Daarom vertoont LUX vier films met een feestelijk tintje én is er een speciaal programma op Roze Woensdag i.s.m. Bibliotheek de Mariënburg & Roze Woensdag.

Film-citytrips 

Vanuit de filmzalen van LUX ontdek je deze zomer verre oorden en zonnige stranden. Met films uit de reeks ‘Citytrips’ kom je in een zomerse stemming en maak je een reis om nooit te vergeten. Bezoek de steden Los Angeles (The Big Lebowski), Rio de Janeiro (Cicade de Deus), Tokio (Tokyo Story) en Casablanca (Casablanca).

Summer School-filmmasterclass 

Deze zomer kun je jouw filmkennis bijspijkeren met drie Summer School-masterclasses rond de thema’s Films rond Mars (WO 14 JUL), de distopie en het eschatologisch denken in de sciencefictionfilm (WO 21 JUL) en robots, computers en kunstmatige intelligentie in film (WO 28 JUL). Hoogenbosch bespreekt de thema’s aan de hand van sprekende voorbeelden uit films en bekijkt de onderwerpen in een breed cultuurhistorisch kader.

Ervaringstheater

Geniet deze zomer van live theater, waaronder de voorstelling Hokjesdenken van de Nijmeegse TG Greppel. In de laatste week van augustus maakt LUX haar najaarsprogramma voor theater, muziek en dans bekend, en zullen er in het kader daarvan dat weekend ook live theatervoorstellingen plaatsvinden.

LUX Open Air

Om het einde van de zomer te vieren, vertoont LUX van dinsdag 24 t/m zaterdag 28 augustus iedere avond films op het terras.

Bekijk het actuele programma van LUX op lux-nijmegen.nl/agenda.

Dit vind je misschien ook leuk