LUX toont droogkomische film met nagesprek i.s.m. Club Goud

Op donderdag 10 december gaat de droogkomische film The Mole Agent in arthouse LUX in première, waarin de 83-jarige Sergio undercover gaat in een bejaardenhuis. Ter ere van deze première organiseert LUX i.s.m. Club Goud die avond een Film & Gesprek rondom deze film en gaan ze in gesprek over vragen als: iedereen wordt oud, maar hoe gaan jonge mensen eigenlijk met ouderen om wanneer ze zelf nog jong zijn? Is er een verkeerd beeld van ouder worden? En welke invloed heeft dat op contact met oudere generaties?

In het dagelijks leven lijken de oudere en jongere generaties soms gescheiden van elkaar te bestaan. Draagt dit bij aan eenzaamheid? Te gast is Moniek van Daal: oprichtster van Club Goud, een Nijmeegse organisatie die zich op inspirerende wijze bezighoudt met het opnieuw verbinden van ouderen (en de ouderenzorg) met de maatschappij.  

Over The Mole Agent 

In deze eigenzinnige mix van spionagefilm en observerende documentaire gaat de 83-jarige Sergio undercover in een bejaardenhuis. De vriendelijke oude man wordt ingehuurd door privé-detective Romulo. Sergio mag aan de slag als ‘mol’ voor een cliënt die denkt dat haar moeder in het tehuis wordt mishandeld. Hoewel regisseur Maite Alberdi overtuigend de stijlmiddelen van de film noir inzet, is Sergio niet bepaald weggelegd voor het vak van detective. De eerste horde wordt opgeworpen door pencamera’s, smartphones en alle andere technologie die hij nodig zal hebben om bewijs te verzamelen en terug te rapporteren aan Romulo. Nog lastiger is het dat Sergio, die recent weduwnaar werd, er niet zo goed in is om de voor een spion noodzakelijke afstand te bewaren. Al snel raakt hij bevriend met meerdere bewoners. De droogkomische ondertoon blijft, maar wat begint als detectiveverhaal verschuift en verandert gaandeweg in iets intiemers. Zo geeft Alberdi een originele blik op affectie en eenzaamheid op hoge leeftijd.

Meer informatie & kaartverkoop

Film & Gesprek – The Mole Agent vindt plaats op donderdag 10 december om 19.30 uur. Kaarten (regulier € 10,00, student € 7,00) zijn verkrijgbaar via lux-nijmegen.nl/debat. De film The Mole Agent is vanaf donderdag 10 december ook regulier in LUX te zien. Meer informatie & kaarten: lux-nijmegen.nl.

Dit vind je misschien ook leuk