LUX start programmareeks rondom eenzaamheid

Arthouse LUX start samen met muziektheatergezelschap Via Berlin en vele samenwerkingspartners uit Nijmegen e.o. een programmareeks rondom eenzaamheid onder de naam ‘Instant Loneliness’. Met workshops, films, gesprekken, theater en een podcast pleit LUX voor de verdiepende kant van eenzaamheid. Van zondag 14 t/m zaterdag 20 maart vindt de kick-off week plaats met online programma’s & -workshops. Ook lanceert LUX binnenkort een podcast(serie) over eenzaamheid in Nijmegen.

LUX start de programmareeks ‘Instant Loneliness’ met twee online workshops Spoken Word op zondag 14 en dinsdag 16 maart o.l.v. Najiba Abdellaoui (voormalig Nederlands Kampioen Poetry Slam) en Dagmar Slagmolen (Via Berlin). Verder op het programma: een (gratis) online gesprek over eenzaamheid op sociale media met sportinfluencer Lisa Enderink (@leefzmetlisa) op woensdag 17 maart, een online voorpremière van de film Sweat (woensdag 17 maart exclusief te zien via online filmplatform Picl) en een online filmcollege over eenzaamheid in film.

Verder komen er online Instant Loneliness Talks - inspiratiegesprekken over eenzaamheid en geluk - door wetenschappers Damiaan Denys, Anja Machielse en Dirk de Wachter en LUX start in samenwerking met De Nieuwe Oost | Wintertuin een briefwisselingsproject. Deze kick-off week is de start van een jaar vol diverse programma’s rondom dit thema – ook live, als de corona-maatregelen het toelaten. Dit najaar is de gelijknamige muziektheatervoorstelling van Via Berlin en Cello Octet Amsterdam in LUX te zien en volgt er opnieuw een themaweek rondom eenzaamheid.

Programmamaker Ilse Schaminee (LUX) over de programmareeks ‘Instant Loneliness’:

“Zo’n anderhalf jaar geleden hebben we de eerste plannen gemaakt voor deze themaweek rondom eenzaamheid. Niemand had toen het vermoeden dat we in zo’n pittige eenzaamheidsbeproeving terecht zouden komen. We hadden een bijzonder programma in petto,  met o.a. een luisterconcert voor dak- en thuislozen i.s.m. Stichting Homebass en de gelijknamige muziektheatervoorstelling van Via Berlin en Cello Octet Amsterdam. Deze programma’s zijn door alle corona-maatregelen doorgeschoven naar komend najaar. We hebben het hele programma herzien en zijn gekomen tot een mooie mix van online programma's. We weven het thema eenzaamheid het hele jaar door ons programma, met deze kick-off week als start. Om zo eenzaamheid bespreekbaar te maken.”

De programmareeks ‘Instant Loneliness’ wordt georganiseerd door LUX en Via Berlin, in samenwerking met de Radboud Universiteit,  De Nieuwe Oost | Wintertuin, RIBW Nijmegen & Rivierenland en Cultuur op de Campus.Meer informatie: lux-nijmegen.nl/instant-loneliness

Dit vind je misschien ook leuk